Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Λαθροθήρες σκότωσαν Ζαρκάδι στο Ζαγόρι

Ένα νεκρό Ζαρκάδι αντίκρισε θηροφύλακας της Ε' ΚΟΗ κοντά στην περιοχή του κάμπου των Κάτω Πεδινών του Δήμου Ζαγορίου την περασμένη Παρασκευή.Το άτυχο ζώο εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής και ειδοποίησαν άμεσα τον θηροφύλακα, ο οποίος μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο και αφού διαπίστωσε ότι το ζώο έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο, το κατέσχεσε σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία και προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
 
Από τη θέση της η Ε' Κ.Ο. Ηπείρου με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:«Αυτού του είδους οι ενέργειες είναι άκρως καταδικαστέες. Όπως είναι προφανές και αφού βρισκόμαστε εκτός κυνηγετικής περιόδου, ο παραβάτης δεν ανήκει στην κυνηγετική οικογένεια. 
 
Οι κυνηγοί αυτή την περίοδο δραστηριοποιούνται σε ενέργειες βελτίωσης βιοτόπων (σπορές, δενδροφυτεύσεις κλπ), εμπλουτισμούς με θηράματα όπου δύναται και χρειάζεται, καθαρισμούς σε μονοπάτια, πυροπροστασία και γενικότερα με ότι αφορά την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος και όχι με το κυνήγι αυτό καθ' αυτό.Οι παράνομοι οπλοφόροι που δεν υπακούν σε κανέναν δεν ανήκουν στην κυνηγετική οικογένεια».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...