Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Πρόστιμα για τα αδέσποτα

Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ το καθένα επέβαλε ο Δήμος Βόλου σε Βολιώτες επειδή είχαν εγκαταλείψει τα κατοικίδια ζώα τους, με αποτέλεσμα αυτά να κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους της πόλης. 
Οι ιδιοκτήτες των σκύλων βρέθηκαν καθώς στα τελευταία είχαν τοποθετηθεί μικροτσίπ, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τα στοιχεία του κατόχου τους. Τα δύο αδέσποτα σκυλιά βρέθηκαν στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και το τρίτο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι πολύ πιο τσουχτερό, αφού βάσει του νόμου θα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το περασμένο φθινόπωρο ο δήμος έχει διανείμει 1.000 μικροτσίπ με τα οποία έγινε η ηλεκτρονική ταυτοποίηση σε ισάριθμα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα της πόλης, ενώ έχει εφοδιαστεί με άλλα 1.000 μικροτσίπ τα οποία και τα διανέμει μέσω κτηνιάτρων της πόλης. 
Σημειώνεται ότι οι διατάξεις με βάση τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα προβλέπονται από τους νόμους 1197/1981 και 3170/2003 με βάση τους οποίους οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες και με χρηματική ποινή που κυμαίνεται από 300 έως 1.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...