Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Επανασυστάθηκε και συνεχίζει τη δράση του το φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος»

Έπειτα από μία μικρή περίοδο αδράνειας, περίπου έξι μηνών, τα μέλη του φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας, «Αίσωπος», αποφάσισαν να επαναδραστηριοποιηθούν. Χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς», συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν με θέμα το μέλλον και την καλύτερη οργάνωση του Σωματείου, ενώ στη συνέχεια εξέλεξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αφού τα μέλη του παλιού αποχώρησαν.

«Έχουν βρεθεί κάποια νέα άτομα με μεράκι να ασχοληθούν με το Σωματείο και ευελπιστούμε να σχηματιστεί ένα δυναμικό Διοικητικό Συμβούλιο από τα άτομα αυτά, στη νέα προσπάθεια που αρχίζουμε. Αφού εκλέξουμε διοίκηση, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μία σειρά νέων επαφών με τους τοπικούς άρχοντες, με σκοπό να μας ενημερώσουν τι σχεδιάζουν για την επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα.

Σύμφωνα με το νόμο, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να διοργανώνουν σεμινάρια, ημερίδες και γενικότερα, εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού και προαγωγής του αισθήματος της ζωοφιλίας. Όσο βρίσκομαι εγώ στο Σωματείο, σχεδόν έξι χρόνια, δεν έχει γίνει καμία τέτοια εκδήλωση. Αντίθετα, έχουν πραγματοποιηθεί ημερίδες για τα ναρκωτικά, για τη βία στους αθλητικούς χώρους κ.α. κοινωνικά προβλήματα», είπε το μέλος του Σωματείου, Κώστας Γιτίσογλου, ενώ πρόσθεσε, ότι παρά τις προσπάθειες των μελών της προηγούμενης διοίκησης, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πλευρά των δημοτικών αρχών.

Δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση, ήταν το στεγαστικό και η οργάνωση του Σωματείου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα αναλάβει να βρει κάποιο χώρο για τη στέγαση των γραφείων του Σωματείου, ενώ θα δημιουργηθούν κάποιες ομάδες εργασίας, από απλά μέλη, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων του Σωματείου. Η φωτογραφία είναι από τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...