Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Αύξηση των αδέσποτων λόγω κρίσης

Αύξηση των αδέσποτων σκύλων, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στην αδυναμία κάποιων να συντηρήσουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια, παρατηρτείται στη Λάρισα, σύμφωνα με το Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων». 

Οπως όλα δείχνουν, οι μέχρι πρότινος αχώριστοι τετράποδοι σύντροφοί μας, είναι οι πρώτοι που βρίσκονται στο δρόμο, μόλις τα οικονομικά πράγματα στένεψαν. Φυσικά υπάρχουν οικονομικά θέματα που αφορούν τα κατοικίδια: τρόφιμα, εμβολιασμοί, αλλά κυρίως το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που υποχρεώνει τον κάτοχο σκύλου να το σημάνει με μικροτσίπ, όπερ σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση 50 ευρώ, επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα.

Από εκεί όμως μέχρι την έξωση η απόσταση είναι ασφαλώς μεγάλη. Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, θέλοντας να προλάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αύξηση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, ψήφισε πρόσφατα τον «Κανονισμό για την εφαρμογή διατάξεων σχετικά με τα αδέσποτα ζώα», ο οποίος προβλέπει από 1η του 2011 τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη και τα πρόστιμα, στην περίπτωση που ρυπαίνει ή παραβιάζει τους όρους κοινής ησυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...