Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από τη Διεθνή Έκθεση Γούνας

 Δεν ζούμε πια στην εποχή των σπηλαίων! Να μπει οριστικό τέλος στο αιματοβαμμένο εμπόριο της γούνας, στη φρίκη για εκατομμύρια αθώα πλάσματα που θυσιάζονται άσκοπα και παράλογα στο βωμό του κέρδους!

Στις 26 Μαρτίου εγκαινιάζεται η 1η Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Αθήνα. Σκοπός του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών που τη διοργανώνει είναι η επέκταση της ελληνικής γουνοποιίας. Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου γούνας στον κόσμο!

 Ο Τομέας Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς καταδικάζει αυτό το άχρηστο εμπόριο της φρίκης που προκαλεί τη λογική μας και την ανθρωπιά μας, που αντίκειται σε κάθε έννοια αειφορίας και βιωσιμότητας, που παραβιάζει κάθε ηθική και πολιτική αντίληψη για μια ισορροπημένη σχέση ανθρώπου-έμβιας φύσης.

 Λες και ζούμε ακόμη στην εποχή των σπηλαίων, όταν οι άνθρωποι για λόγους επιβίωσης σκότωναν και έγδερναν τα ζώα για να τραφούν και να ενδυθούν! Σήμερα δεν υπάρχει καμιά πραγματική ανθρώπινη ανάγκη για γούνες, ώστε να δικαιολογεί το ότι, για χάρη αποκλειστικά του επιχειρηματικού κέρδους, εκατομμύρια γουνοφόρα ζώα βιώνουν μια μαρτυρική ζωή κάτω από αποτρόπαιες συνθήκες αιχμαλωσίας και θανατώνονται με ασύλληπτη, νοσηρή σκληρότητα.

Όποιος έχει δει τα σχετικά βίντεο, το γνωρίζει πολύ καλά κι ας λένε οι γουναράδες…
(Για να σκοτώσουν τα ζώα χωρίς να καταστρέψουν τη γούνα τους, οι γουναράδες συνήθως τα πνίγουν, τα χτυπούν ή τα σφυροκοπούν μέχρι θανάτου. Τα ζώα σε εκτροφεία γούνας θανατώνονται με αέρια, πρωκτική ηλεκτροπληξία ή με δηλητηρίαση με στρυχνίνη. Τα μικρά ζώα στριμώχνονται σε κιβώτια και δηλητηριάζονται με την καυτή εξάτμιση ενός φορτηγού, ενώ οι θάλαμοι αποσυμπίεσης και το σπάσιμο του λαιμού είναι άλλες συνήθεις μέθοδοι εξολόθρευσης στα βιομηχανικά εκτροφεία γούνας. Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και πολλά ζώα "ξυπνούν" ενώ τα γδέρνουν ζωντανά…)

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, αντί να επιδοτούν με χρήματα των δοκιμαζόμενων από την κρίση πολιτών αυτή τη φθίνουσα και παρακμιακή εμπορική δραστηριότητα –με πρόσχημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας– να λάβουν άμεσα και χωρίς άλλη κωλυσιεργία μέτρα για τον οριστικό τερματισμό της παραγωγής και εμπορίας γούνας στη χώρα μας, παρέχοντας ταυτόχρονα τα απαραίτητα εχέγγυα στους σημερινούς απασχολούμενους στη γουνοποιία με επιδοτούμενα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναλλακτικά προγράμματα για τη στροφή τους σε ήπιες μορφές οικονομικής ανάπτυξης όπως ο οικοτουρισμός και οι βιολογικές καλλιέργειες, που άλλωστε προσιδιάζουν ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας η οποία αποτελεί το κέντρο της γουνοποιίας στην Ελλάδα.

Τα μέλη του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συμμετάσχουμε ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο EXPO (Ανθούσα, μετρό Παλλήνη, λεωφορείο Α5, Έξοδος 14 Αττικής Οδού), το Σάββατο, 26 Μαρτίου, ώρα 12 το μεσημέρι (προσυγκέντρωση για όσους ενδιαφέρονται στις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...