Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η σφαγή των δελφινιών… συνεχίζεται (ΒΙΝΤΕΟ)


Το «έθιμο» της σφαγής δελφινιών στο Ταϊτζί ξεκίνησε την Τετάρτη και ακόμα μία χρονιά οι ψαράδες του ιαπωνικού χωριού είναι έτοιμοι να βάψουν την θάλασσα με το αίμα χιλιάδων δελφινιών.

Αυτή η βάρβαρη παράδοση έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο από το βραβευμένο με Όσκαρ, ντοκιμαντέρ  τρόμου «The Cove» (Ο κόλπος των δελφινιών), του Λούι Ψυχογιού, που κατάφερε να αποδώσει το μέγεθος και την φρίκη της μαζικής εξολόθρευσης περίπου 20.000 δελφινιών κάθε χρόνο αλλά και την άγνοια του κόσμου για τα αίτια της σφαγής.

Όπως φαίνεται μετά την αποκαλυπτική αυτή ταινία, οι απτόητοι  ψαράδες του χωριού Ταϊτζί είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν και φέτος το αιματηρό κυνήγι των υπέροχων αυτών πλασμάτων.

Οι 3.500 χιλιάδες κάτοικοι του Ταιτζί στην πλειοψηφία τους υπεραμύνονται αυτής της τραγικής σφαγής, με το επιχείρημα ότι αυτή η παράδοση εξασφαλίζει την επιβίωσή τους. Αφού τα δελφίνια εκτός  από τροφή των κατοίκων αποτελούν είναι εμπορεύσιμα και σαν έδεσμα αλλά και ζωντανά για τα ενυδρεία.

Η επίσημη θέση της Ιαπωνικής κυβέρνησης είναι ότι η σφαγή των δελφινιών ή των φαλαινών δεν διαφέρει από την εκτροφή αγελάδων ή άλλων ζώων που εκτρέφονται για να φαγωθούν!

Παράλληλα όμως ο πρωταγωνιστής του «The Cove», Ρικ  Μπάρι, βρίσκεται στην Ιαπωνία για να διαμαρτυρηθεί, ακόμα και κάτω από την προστασία αστυνομικών μετά τις απειλές που δέχτηκε για την ζωή του.

Ο Ρικ θα επιδώσει την αμερικανική πρεσβεία μια αίτηση διαμαρτυρίας που είναι υπογραμμένη από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ζητώντας να σταματήσει αυτή η αιματηρή σφαγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ  «The Cove» (Ο κόλπος των δελφινιών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...