Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κομοτηνή: Δηλητηρίασαν σκυλιά με φόλες μέσα στην πανεπιστημιούπολη

Μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Κομοτηνής μετέφεραν σε κτηνίατρο τα δηλητηριασμένα σκυλιά, τα οποία και σώθηκαν ύστερα από πολύωρες προσπάθειες


Μεγάλη είναι η αναστάτωση των τελευταίων 24ώρων στην Κομοτηνή από τους φιλόζωους, μετά τις φόλες που εντοπίσθηκαν από φοιτητές στο χώρο της πανεπιστημιούπολης και μάλιστα, έξω ακριβώς από τη λέσχη σίτισης. Στην περιοχή ειδοποιήθηκαν και έφθασαν μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Κομοτηνής, που μετέφεραν σε κτηνίατρο τα δηλητηριασμένα σκυλιά, τα οποία και σώθηκαν ύστερα από πολύωρες προσπάθειες. Τα ζώα αναρρώνουν στο καταφύγιο αδέσποτων της οργάνωσης.


Την αποτρόπαια πράξη κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή Οργάνωση, ζητώντας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ασυνείδητοι που έριξαν τις φόλες και, μάλιστα, σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Φιλοζωική Κομοτηνής, «η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012. Το συγκεκριμένο έγκλημα, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...