Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πέθανε την Πρωτοχρονιά ο πιο διάσημος σκύλος της Πάρου

ΦΩΤΟ από το zoosos

Ο Νέγκρο, ο πιο διάσημος σκύλος της Πάρου, βρέθηκε νεκρό το πρωί της Τετάρτης, μέσα σε κατάστημα που τον φιλοξενούσε.


 Τις τελευταίες μέρες ο Νέγκρο σταμάτησε να τρώει και οι εξετάσεις, που του έκανε κτηνίατρος, έδειξαν ότι είχε κατεστραμμένο συκώτι και νεφρά.


ΦΩΤΟ από το zoosos
Αν και του έγινε εντατική θεραπεία, τελικά δεν τα κατάφερε. 

Ο Νέγκρο, που όπως διαβάζουμε στο zoosos.gr γεννήθηκε το 2003, από το 2004 ήταν υπό την προστασία φιλόζωων, οι οποίοι μένουν στην Παροικιά. Ο Νεγκρίτο είχε γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο μετά από ένα δημοσίευμα το 2007.

Αυτό το ζώο τότε, ο Δήμος Πάρου το είχε απομακρύνει από τον οικισμό. Από την άμεση κινητοποίηση των φιλόζωων και χάρη στο δημοσίευμα εφημερίδας, συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 700 υπογραφές ανθρώπων, που ζητούσαν ο σκύλος – ο οποίος ήταν πιο ήρεμος και από πρόβατο – να αφεθεί ελεύθερος, για να ζήσει στον φυσικό του χώρο.

Τελικά τότε, οι φιλόζωοι κατάφεραν να κάνουν τόση "φασαρία", ώστε ο Δήμος Πάρου να αναγκαστεί, να τον αφήσει και πάλι ελεύθερο.

Ωστόσο, υπήρχαν κατα καιρούς διαμαρτυρίες για την παρουσία του Νέγκρο, ενώ τον Ιούλιο του 2012 ένας από τους καταστηματάρχες της περιοχής τον είχε κλωτσήσει μπροστά στα μάτια μιας τουρίστριας, η οποία τον κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Ο Νέγκρο -που ήταν χοντρούλης αφού όλοι τον τάιζαν-  τριγυρνούσε κυρίως στην περιοχή της Αγοράς και του Κάστρου.

Πλέον ο Νέγκρο απολαμβάνει τον ύπνο τους χωρίς να φοβάται τις κλωτσιές των ανθρώπων. Ο σκυλάκος αυτός, ήταν η μασκότ της Παροικιάς και ένα από τα ελάχιστα αδέσποτα του νησιού που στάθηκε τελικά και τυχερό.

Έζησε 11 χρόνια μια σκυλίσια ζωή μέσα σ’ ένα όμορφο παραδοσιακό κυκλαδίτικο οικισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...