Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Άλλο ένα ζαρκάδι νεκρό

Το δεύτερο θύμα των λαθροθήρων σε 20 μέρες

Άλλο ένα υγιέστατο αρσενικό ζαρκάδι έγινε στόχος άγνωστων λαθροθήρων, που ωστόσο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το «έργο» τους αφού το νεκρό ζώο βρέθηκε αμέσως από υπαλλήλους του Δασαρχείου Κόνιτσας και θηροφύλακες της περιοχής. Ήταν το δεύτερο θηλαστικό του είδους που σκοτώνεται από λαθροκυνηγούς μέσα σε 20 ημέρες.

Το προστατευόμενο ζώο ήταν ηλικίας δυόμισι χρόνων, ζύγιζε 17 κιλά και ήταν υγιέστατο. Οι αρμόδιοι το βρήκαν μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που ανέφερε ότι κειτόταν σε μικρή απόσταση από τη γέφυρα της Κλειδωνιάς, κοντά στην όχθη του Βοϊδομάτη. Σε μικρή απόσταση εντοπίστηκε μία παρέα κυνηγών που είχαν στήσει καρτέρι για αγριογούρουνα, αλλά αρνήθηκαν κάθε σχέση με το σκοτωμένο ζαρκάδι.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των υπευθύνων. Ωστόσο, το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε στο δημόσιο κτηνιατρείο της Κόνιτσας και, μετά την εξέτασή του, το νόστιμο αλλά απαγορευμένο κρέας του βγήκε σε πλειστηριασμό! Τελικά, πουλήθηκε για 250 ευρώ!

Στις 9 Δεκεμβρίου είχε συλληφθεί ένας ηλικιωμένος κυνηγός με το όπλο του ζεστό και το αυτοκίνητό του δίπλα πάνω από ένα νεκρό ζαρκάδι από το χωριό Πίτσι της Σπερχειάδας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...