Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Φιλοζωικός σύλλογος στη Ρόδο καταγγέλλει: Να μπει τέλος στα ναρκωμένα κουτάβια των ανήλικων αθίγγανων


«Ο σύλλογος Paws & Claws της Ρόδου καταγγέλει δημόσια πλέον το γεγονός για το οποίο πολλοί Έλληνες αλλά και τουρίστες έχουν παραπονεθεί:

την κακοποίηση ζώων στα χέρια αθίγγανων, με σκοπό να τους λυπηθούν οι περαστικοί», αναφέρει post στο δημοφιλή φιλοζωικό ιστότοπο adespoto.gr.

«Δεκάδες καταγγελίες και παράπονα γίνονται τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια από έλληνες και κατοίκους του νησιού αλλά και από τουρίστες. Αντικρύζουν κυρίως στην Παλιά Πόλη ανήλικους αθίγγανους που έχουν αγκαλιά κάποιο κουτάβι.

Όπως αναφέρει το Paws & Claws αυτό γίνεται γιατί τα ζώα προκαλούν ιδιαίτερα την ευαισθησία των επισκεπτών και έτσι πιστεύουν ότι θα τους δώσουν χρήματα, δήθεν για να ταϊσουν τα κουτάβια και τον εαυτό τους.

Οι ''ξένοι'' όμως και οι ντόπιοι έχουν καταλάβει από καιρό το νοσηρό μυστικό πίσω από την επιχείρηση αυτή. Τα κουτάβια ναρκώνονται με αλκόολ και μένουν για ώρες κοιμισμένα στην αγκαλιά των μικρών αθίγγανων.

Την τελευταία εβδομάδα μετά από καταγγελία πολιτών οδηγήθηκαν στο τμήμα δύο ανήλικοι αθίγγανοι και το κουτάβι που κρατούσαν ενώ ένα άλλο κουτάβι σώθηκε από ξένους, επισκέπτες του νησιού που έφριξαν όταν είδαν πόσο εξαντλημένο ήταν. Ευτυχώς το λευκό αυτό κουτάβι υιοθετήθηκε από Ροδίτες.

Όπως λέει το Paws & Claws, η δημοτική αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει η κακοποίηση τόσο των ζώων όσο και των ανήλικν παιδιών. Δυστυχώς όμως είναι δύσκολος ο έλεγχος.

Γι αυτό γνωστοποιούν σε όλους όσους πρόκεται να επισκεφθούν τη Ρόδο, έλληνες ή ξένους, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουν χρήματα όταν εντοπίσουν αθίγγανους με κουτάβια αλλά αντίθετα να καλέσουν άμεσα την αστυνομία».





Πηγή: Paws & Claws, adespoto.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...