Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μαθητής κακοποιούσε ζώα και ανέβαζε τα βίντεο στο facebook

Βασάνιζε με το χειρότερο τρόπο κατοικίδια ζώα και ύστερα δημοσίευε τα αποτελέσματα της απάνθρωπης πράξης του στο Facebook, 17χρονος, μαθητής Λυκείου, από το νομό Τρικάλων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής για κακοποίηση ζώων. 

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 17χρονου ο οποίος δημοσίευε στο facebook φωτογραφίες και βίντεο βασανισμού κατοικίδιων ζώων.

Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε το σπίτι του 17χρονου μαθητή στα Τρίκαλα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί κακοποίησης ζώων.

Ειδικότερα, από Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε σε διαδικτυακή έρευνα, ότι στην ιστοσελίδα facebook και σε συγκεκριμένο προφίλ χρήστη, ήταν ανηρτημένα βίντεο και φωτογραφίες, που περιείχαν βασανισμούς κατοικίδιων ζώων, τα οποία συνοδεύονταν από υβριστικά σχόλια σε βάρος των ζώων και των ζωόφιλων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, επικοινώνησε με την εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, για τη συνεργασία της προκειμένου να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που διατηρούσε το συγκεκριμένο προφίλ.

Μετά τη διενέργεια ψηφιακής ανάλυσης στα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, εντοπίστηκε η κατοικία του, στη περιοχή των Τρικάλων, όπου διενεργήθηκε έρευνα και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος, μέσα στον οποίο υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες βασανισμού κατοικιδίων.

Το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν σε δημόσια θέα τα παραπάνω βίντεο των βασανισμών, χρήστες του Ίντερνετ αλλά και εκπρόσωποι από συλλόγους ζωόφιλων, τόσο από την ημεδαπή όσο και από την αλλοδαπή, απέστειλαν πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας, μέσω e-mails, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις οποίες εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τις πράξεις και ζητούσαν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...