Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Πλήρωσε αποζημίωση ο δήμος για δάγκωμα αδέσποτου.

Με απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου Πειραιά, που είναι δημοσιευμένη και στη σχετική ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , ο Δήμος υποχρεώνεται να αποζημιώσει τη μητέρα και το παιδί της πληρώνοντας περίπου 2.500 ευρώ γιατί τους δάγκωσε ένας αδέσποτος σκύλος!

Το δικαστήριο μάλιστα απέρριψε τον ισχυρισμό των υπευθύνων του Δήμου ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών, αφού αποκλειστικά αρμόδιο για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων το οποίο λειτουργεί από το έτος 2003 με τη συμβολή ζωοφιλικών σωματείων.

Για την ιστορία, η γυναίκα την ώρα που περπατούσε με το 8χρονο παιδί της στο Μικρολίμανο δέχθηκε αιφνίδια και απρόκλητη επίθεση από ένα σκύλο, μέλος μίας αγέλης τριών αδέσποτων που περιπλανιόνταν στην περιοχή.

Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τη μικρή ηλικία του παιδιού, την έντονη ταραχή που του προκάλεσε η θέα του σκύλου και η επίθεση εναντίον της μητέρας του καθώς και το μόνιμο αίσθημα φόβου απέναντι στους σκύλους, φυσικό επακόλουθο της επίθεσης.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...