Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Διεθνές φεστιβάλ σκύλου στο Ελληνικό

Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ σκύλου στην Ελλάδα, διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου), στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, σ' ένα στεγασμένο χώρο 7.000 τ.μ. με δωρεάν είσοδο για τους επισκέπτες.

Στόχος του International Dog Festival Athens 2013, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η αναβάθμιση του ρόλου του σκύλου στην ελληνική κοινωνία και η ανάδειξη της πολύπλευρης παρουσίας του στην καθημερινότητα μας ως συντρόφου, φίλου, μέλους της οικογένειας, φύλακα, κυνηγού.

Δεκάδες φυλές σκύλων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ , στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η διπλή διεθνής έκθεση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας(ΚΟΕ) και περισσότεροι από 1000 σκύλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διαγωνιστούν και θα κριθούν για την αρτιότητα τους από καταξιωμένους διεθνείς κριτές.

Πέρα από το διαγωνισμό, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να δουν τα απόλυτα εκπαιδευμένα σκυλιά του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ενώ στην έκθεση θα λάβουν μέρος και οι Διασώστες και οι Σκύλοι της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι γνωστοί Σαμαρείτες. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους τετράποδους διασώστες και να συνομιλήσουν με τα μέλη της ομάδας σχετικά με τη λειτουργία, τις ιδιαιτερότητες και τις δράσεις της.

Ενεργή παρουσία θα έχει και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης με την έντονα ευαίσθητη δραστηριότητα και συνεισφορά της στην ανακούφιση των αδέσποτων ζώων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικά χαρακτηριστικά από συγκεκριμένες φυλές σκύλων, να γνωρίσουν καλύτερα τις δεξιότητες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε φυλής από τους εκτροφείς τους, να μάθουν για προγράμματα εκπαίδευσης, να ακούσουν προτάσεις για grooming (καλλωπισμός) και tips για ιδανική διατροφή, να ενημερωθούν για προϊόντα φροντίδας, αξεσουάρ και εξοπλισμό άσκησης. Παράλληλα, δεκάδες ειδικοί, θα βρίσκονται στα περίπτερα του διεθνούς φεστιβάλ για να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες και να βοηθήσουν στην επίλυση των αποριών τους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα υπάρξει σειρά διαγωνισμών με έπαθλο πολλά δώρα και δεκάδες τυχεροί επισκέπτες θα εξασφαλίσουν τροφή για τα σκυλάκια τους από τους χορηγούς και τους εμπορικούς εκθέτες από έναν μήνα έως έναν χρόνο.

Στο χώρο θα λειτουργεί και παιδότοπος μ' έναν καλεσμένο έκπληξη, ενώ στους συμμετέχοντες στη διπλή διεθνή έκθεση του ΚΟΕ θα υπάρξει δωρεάν επαγγελματική φωτογράφιση παρέα με τα σκυλάκια τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.dogfestival.gr

https://www.facebook.com/DogFestival2013 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...