Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η ευθανασία ενός σκύλου

Το γερασμένο σκυλάκι, που απεικονίζεται στις σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, βρέθηκε σε άθλια κατάσταση σκελετωμένο, έχοντας μια ανοιχτή πληγή στο στήθος. Το ζώο, ηλικίας περίπου 13 χρόνων, το παράτησαν τα «φιλεύσπλαχνα» αφεντικά του στο νεκροταφείο της Σούδας στα Χανιά. Η ταλαίπωρη σκυλίτσα περιφερόταν ανάμεσα στα μνήματα, έχοντας φρικτούς πόνους.
Το ζώο υπέφερε από την ανοιχτή πληγή αλλά τα αφεντικά του θεώρησαν σκόπιμο να το αφήσουν να βασανίζεται.
Η εκτεταμένη μορφή καρκίνου που το βασάνιζε ήταν η αιτία τα εσωτερικά όργανα να φαίνονται από την ανοιχτή πληγή. Οι φιλόζωοι που το εντόπισαν πριν από τέσσερις μέρες, ειδοποήσαν τον  σύλλογό μας "Η προστασία των ζώων". Τρέξαμε αμέσως. Του προσφέραμε φαγητό και νερό· δεν έφαγε και δεν ήπιε τίποτα και στη συνέχεια  το πήγαμε στον κτηνίατρο.
Ο γιατρός εξήγησε ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη. Με την εμπειρία μας διαπιστώσαμε και εμείς την απελπιστικά άσχημη κατάσταση του ζώου. Έτσι αποφασίστηκε, προκειμένου να απαλλαγεί  από τους πόνους και το μαρτύριο, να του γίνει ευθανασία.
Το ζώο κάποτε είχε ιδιοκτήτη, διότι του είχαν κόψει τα αυτιά, προφανώς, όταν αυτό γέρασε και ασθένησε το παράτησαν, για να βασανίζεται μέχρι θανάτου. Όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά στην «λεβεντογέννα» - φιλόξενη - τουριστική Κρήτη!
Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος Φιλοζωικού
Συλλόγου Χανίων "Η προστασία των ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...