Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Λαθροθήρες κυνηγούσαν προστατευόμενες αγριόπαπιες

Κανείς από τους δυο δεν διέθετε άδεια κυνηγιού...


Εξοπλισμένοι με όλα τα παράνομα τεχνικά μέσα και με μια βάρκα ήταν δύο λαθροθήρες που συνελήφθησαν από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες να κυνηγούν προστατευόμενα είδη πουλιών μέσα σε απαγορευμένη ζώνη, στον βάλτο της Ροδιάς στην περιοχή του Αμβρακικού.

Κανείς από τους δυο δεν διέθετε άδεια κυνηγιού, ούτε είναι μέλος κάποιου από τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους, ενώ  πιθανότατα το ίδιο ισχύει και για  έναν ακόμη λαθροθήρα που ήταν μαζί τους, αλλά διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται. Ωστόσο, είχαν δεκάδες φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων για τα παραποιημένα κυνηγετικά τους όπλα και χρησιμοποιούσαν παράνομα μέσα και τεχνικές για να εξοντώσουν τα πουλιά.

Όταν έπεσαν στα χέρια  ανδρών της Ε’ ΚΟΗ και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, είχαν σκοτώσει πολλά υδρόβια πτηνά, μεταξύ των οποίων και δύο βαλτόπαπιες που έχουν χαρακτηριστεί απειλούμενο και προστατευόμενο είδος. Τα όπλα, τα φυσίγγια και η βάρκα τους κατασχέθηκαν, όπως και τα θηράματα τα οποία διατέθηκαν σε δημοπρασία, ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη θήρα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...