Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στη βουλή το θέμα της περίφραξης στην Εγνατία Οδο

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και την κα Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη,για την περίφραξη στην Εγνατία Οδό, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει τα εξής:"Ανήμερα Χριστούγεννα ένα ακόμη αρκουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου σε δευτερεύοντα δρόμο της Εγνατίας Οδού, στην έξοδο προς Βογατσικό, ανάμεσα στη Σιάτιστα και την Κρυσταλλοπηγή.

Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο αρκούδας σε τροχαίο το 2010, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα δέκα θανατηφόρα τροχαία το 2009.Λόγω του καιρού, σημειώνουν ειδικοί και αρμόδιοι φορείς προστασίας των ζώων, οι αρκούδες δεν έχουν πέσει φέτος ακόμη σε χειμερία νάρκη και κινδυνεύουν κατά τις μετακινήσεις τους στην περιοχή της Εγνατίας Οδού.Την ίδια ώρα, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις και τα υψηλότατα διόδια που έχουν επιβληθεί, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες τοποθέτησης περιφράξεων κατά μήκος του κύριου οδικού άξονα της Εγνατίας και των δευτερευόντων αξόνων, ώστε να προστατεύονται τα ζώα και να μην εισέρχονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κος Υπουργός και η κα. Υπουργός:

1. Τι πρόκειται να πράξουν ώστε να σταματήσουν οι αρκούδες και άλλα ζώα να γίνονται σωρηδόν τα μοιραία θύματα τροχαίων ατυχημάτων στον κύριο και τους δευτερεύοντες άξονες της Εγνατίας;
2. Πότε θα ολοκληρωθούν οι περιφράξεις και τα άλλα απαραίτητα έργα κατά μήκος του κύριου και των δευτερευόντων αξόνων της Εγνατίας αλλά και άλλων δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να προστατεύονται όσο το δυνατόν τα ζώα από ατυχήματα;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...