Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία των Νέων Πρασίνων στο ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ την Κυριακή

Οι Νέοι Πράσινοι οργάνωσαν προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκυμαντέρ “O όρμος “(Τhe Cove, 2009), του Λόυη Ψυχογιού,   στο πολυσυλλεκτικό στέκι Dasein, Σολωμού 12- Πλατεία Εξαρχείων.

O Έλληνoαμερικανός Λούη Ψυχογιός , διάσημος φωτογράφος του National Geographic, σκηνοθετεί την ταινία «Ο όρμος» αποτυπώνοντας την ετήσια διαδικασία εξόντωσης δελφινιών στην Ιαπωνία.
Κάθε χρόνο, 23.000 δελφίνια σφαγιάζονται με την κάλυψη της Ιαπωνικής κυβέρνησης εκ των οποίων περίπου 1.500 αιχμαλωτίζονται ή θανατώνονται κάθε χρόνο στο Ταϊτζί, όπου οι ψαράδες τα οδηγούν μέσα σε έναν κόλπο και τα μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου.
Μια ομάδα ακτιβιστών, με τη βοήθεια του πρώην παρουσιαστή Ric O’Barry του πασίγνωστου«Φλίπερ, το Δελφίνι», εξοπλισμένοι με στρατιωτική τεχνολογία και χρησιμοποιώντας στρατιωτικές τακτικές επιχειρούν να αποκαλύψουν τη σφαγή - άγνωστη ακόμη και από τους ίδιους τους Ιάπωνες πολίτες.

Με αφορμή την προβολή αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αιχμαλωτίζονται τα δελφίνια για να διανεμηθούν ύστερα σε διάφορα δελφινάρια ανά τον κόσμο και να αναδείξουμε τις συνθήκες αιχμαλωσίας τους. Ακόμη θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας για τη συνεχιζόμενη λειτουργία του δελφιναρίου στο Αττικού Πάρκο, που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 11 δελφίνια,  και ζητάμε  την άμεση παύση των παραστάσεων αλλά και την απαγόρευση της εκμετάλλευσης των δελφινιών στη χώρα μας.Τέλος, θέλουμε να
 εκφράσουμε την κάθετη διαφωνία μας στο γεγονός ότι το πάρκο αποτελεί προορισμό περιβαλλοντικών εκδρομών σχολείων και ζητάμε από την πολιτεία να επαναπροδιορίσει την έννοια της εκπαίδευσης με εναλλακτικούς τρόπους.

Mετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με συντονισμό των Νέων Πρασίνων.

Η προβολή αυτή αποτελεί τον προάγγελο της διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στο ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στη 13:00.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...