Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ένας εκπαιδευτικός «Θαλασσόκοσμος» στην Κρήτη!

«Η εμπειρία και η εξερεύνηση του Μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου αρχίζει εδώ» μας ενημερώνει το Ενυδρείο Κρήτης για το CretAquarium.

Και πράγματι, στο CretAquarium μπορεί κανείς να δει, να θαυμάσει και να μάθει για εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμούς ερχόμενος πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους!
Το εντυπωσιακό ενυδρείο (που είναι must να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί), όμως, δεν είναι παρά ένα μονάχα μέρος του κτιριακού συγκροτήματος «Θαλασσόκοσμος» του μεγαλύτερου κέντρου έρευνας - τεχνολογίας και αναψυχής στη Μεσόγειο υπό την επίβλεψη και φροντίδα του Ενυδρείου Κρήτης.

Ο "Θαλασσόκοσμος" καταλαμβάνει έκταση 60 στρεμμάτων στο παραλιακό βόρειο-δυτικό τμήμα της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου και με γνώμονα -πάντοτε- και το μαθησιακό όφελος προσφέρειεκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον.
Τα προγράμματα αυτά προσαρμόζονται ανάλογα την ηλικία και το επίπεδο των μαθητών όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και υλοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους και συμπεριλαμβάνουν ξενάγηση στη διαδρομή με τα ενυδρεία. Όπως μάλιστα ενημερώνει το Ενυδρείο Κρήτης, μαθητές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν εργασίες  (αφίσες, χειροτεχνίες, παρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα κλπ) εμπνευσμένες από τα παραπάνω προγράμματα ή την επίσκεψή τους στο Ενυδρείο ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στο φεστιβάλ σχολικών εργασιών που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Ενυδρείου στο τέλος του σχολικού έτους.
Για περισσότερες πληροφορίες, για τα προγράμματα του σχολικού έτους 2010-11 αλλά και για προγραμματισμό επίσκεψης, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ή γονείς να επικοινωνήσουν με το Ενυδρείο: 2810-337788. star.gr

1 σχόλιο:

  1. Με λίγα λόγια καπληκτικός ο θαλασσόκοσμος.Αξίζει να τον επισκεφτείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...