Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΦΟΡΕΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ:Ανοιχτή συζήτηση για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας

Μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 13:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Arta Palace στην Άρτα.
Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση – πρόσκληση του προέδρου του Φ.Δ. Υγροτόπων Αμβρακικού Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η συζήτηση θα έχει σαν θέματα: την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης σχετικά με τα κρούσματα λαθροθηρίας που παρατηρούνται στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, τα προβλήματα και οι αντιξοότητες που εμποδίζουν την εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου του Εθνικού Πάρκου (ΚΥΑ 11989/08), την εξεύρεση τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισης της λαθροθηρίας εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού καθώς και προτάσεις για τη ρύθμιση της θήρας μετά την 20η Μαρτίου 2011, ημερομηνία που λήγει η καθολική απαγόρευση της δραστηριότητας.
Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Υπουργοί, Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αρμόδιοι φορείς. Στην πρόσκληση προς τους φορείς ο κ. Αλμπάνης τονίζοντας τη σημασία της συνάντησης αναφέρει: «Λόγω του ότι τα ανωτέρω θέματα είναι μείζονος σημασίας τόσο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της ορνιθοπανίδας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού όσο και γενικότερα της αειφορικής διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου (συμπεριλαμβανομένης της ορθής θηραματοπονικής διαχείρισης της περιοχής), πιστεύουμε ότι η παρουσία σας στη συνάντηση θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική. Προσδοκώντας σε μια αρμονική συνεργασία».
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...