Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο ΟΤΕ «υιοθετεί» προστατευόμενο είδος γερακιού που κατοικεί στο Διοικητικό Μέγαρο

Ο ΟΤΕ στηρίζει την ΑΝΙΜΑ, Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής, στο πλαίσιο του προγράμματός του Εταιρικής Υπευθυνότητας, συμμετέχοντας στο «Πρόγραμμα Εταιρικών Υιοθεσιών». Το πρόγραμμα υιοθεσίας αφορά στην κάλυψη των ετήσιων εξόδων ιατρικής φροντίδας, φαρμακευτικής αγωγής και διατροφής για ένα από τα προστατευόμενα είδη που φροντίζει η ΑΝΙΜΑ. Ο ΟΤΕ επέλεξε να υιοθετήσει το προστατευόμενο είδος γερακιού βραχοκιρκίνεζο, που φωλιάζει και στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Η παραπάνω συνεργασία του ΟΤΕ με τη ΑΝΙΜΑ σηματοδοτήθηκε με ένα ξεχωριστό τρόπο. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών που στην Ελλάδα συντονίζεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ – εθελοντές, με τις οικογένειές τους, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην απελευθέρωση αποθεραπευμένων πουλιών και άλλων ζώων που πραγματοποιήθηκε στην Πάρνηθα. Συνολικά απελευθερώθηκαν 15 πουλιά, μεταξύ των οποίων αρκετά γεράκια, καθώς και άλλα 15 ζώα του δάσους (σκαντζόχοιροι και χελώνες). Όλα τα παραπάνω είχαν φιλοξενηθεί τους τελευταίους μήνες από την ΑΝΙΜΑ, λόγω τραυματισμού τους, ενώ σε μερικά είχαν γίνει σοβαρές ορθοπεδικές επεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2009, ΟΤΕ, ΑΝΙΜΑ και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είχαν συνεργαστεί πάλι, με αφορμή τη μετακίνηση μιας φωλιάς νεοσσών γερακιών βραχοκιρκίνεζων, τα οποία έχουν «εγκατασταθεί» στο κτίριο του ΟΤΕ εδώ και χρόνια, αποδεικνύοντας ότι η άγρια ζωή μπορεί να προσαρμόζεται στο αστικό περιβάλλον.

Για τον ΟΤΕ, το περιβάλλον αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της του προγράμματός του εταιρικής υπευθυνότητας, δίνοντας έμφαση εξίσου στη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη λειτουργία του αλλά και σε ενέργειες ευαισθητοποίησης όπως αυτή, που καταδεικνύουν ότι το θέμα «προστασία της φύσης» μας αφορά όλους και ξεκινάει από απλές, καθημερινές πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...