Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Προτάσεις για τοπικές πολιτικές και για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης

Αναλυτικές προτάσεις για τοπικές πολιτικές για τα ζώα, ενόψει των εκλογών στους δήμους και τις περιφέρειες, παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ζώα, στις 4 Οκτωβρίου.

Η ελλιπής νομοθεσία, η μη εφαρμογή των νόμων, η ατιμωρησία των υπευθύνων και η γενικότερη δυσλειτουργία του κρατικού μηχανισμού κάνουν επιτακτική την ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων από τους ίδιους τους Δήμους και τις Περιφέρειες αφού έχουν και την αρμοδιότητα, τουλάχιστον όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς.. Εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα και σημαντικοί αριθμοί ενεργών πολιτών προσφέρουν εθελοντικά, υποκαθιστώντας πολλές φορές την ίδια την πολιτεία. Πιστεύουμε ότι η ανάδειξη και αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς των χιλιάδων αυτών πολιτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση των υπαρχουσών δομών των αρμόδιων φορέων της πολιτείας.

Με τίτλο «Ζώα και πουλιά: η φύση έχει δικαιώματα και μέσα στην πόλη», αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα ως προς τη μεταχείριση των ζώων, αλλά και τα όσα μπορούν να γίνουν σε τοπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...