Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Στο «στόχαστρο» τα άγρια πτηνά στο Ρέθυμνο

Τα άγρια πτηνά της Κρήτης, πολλά από τα οποία είναι και είδη προς εξαφάνιση, έχουν βάλει στο «στόχαστρο» κάποιοι, όπως καταγγέλλει η Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου.


Μάλιστα απο τον Αύγουστο έχει παρατηρηθεί έξαρση στον αριθμό των κλήσεων προς την Διεύθυνση Δασών για περιπτώσεις τραυματισμένων πτηνών.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία «από τις αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα έχουμε κληθεί είκοσι τέσσερις (24) φορές για περισυλλογή τραυματισμένων πουλιών, με δώδεκα από τις ανωτέρω κλήσεις να αφορούν το μήνα Αύγουστο.

Η χωρική δε διασπορά εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές του δήμου Αγίου Βασιλείου και Ρεθύμνου με ένδεκα και οκτώ περιπτώσεις αντίστοιχα.

Στον υπόλοιπο νομό, τέσσερα τραυματισμένα πουλιά αναφέρθηκαν στο Δήμο Μυλοποτάμου και ένα στο Δήμο Αμαρίου.

Τα πτηνά που περισυλλέχτηκαν ήταν κυρίως αρπακτικά (περίπου 90%), τραυματισμένα από σκάγια, με σπασμένα φτερά, δηλητηριασμένα ή απλά πεινασμένα.»

Να σημειωθεί πως η Δ/νση Δασών Ρεθύμνου εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων της, καλείται να συνδράμει και στην περισυλλογή, περίθαλψη και μεταφορά σε αναγνωρισμένο Κέντρο αποκατάστασης των πτηνών που αναφέρονται ως τραυματισμένα και αδύναμα να πετάξουν σε περιοχές του Νομού.

Όποιοι εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2831023308, από σταθερό χωρίς χρέωση τηλ. 1591.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...