Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Χανιά: Ζώα νεκρά από φόλες στη Χρυσή Ακτή

Με ένα θλιβερό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι χθες το πρωί κάτοικοι και επισκέπτες της Χρυσής Ακτής. Στον δρόμο είδαν νεκρά αρκετά ζώα. Επτά μέτρησαν οι φιλόζωοι που έσπευσαν στην περιοχή. Ολα τους είχαν πέσει θύματα από φόλες.

Στο περιστατικό αναφέρεται με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων: 'Η προστασία των ζώων', Αναστασία Μπομπολάκη η οποία δήλωσε χθες το βράδυ ότι «πάνω από 7 ζώα μέχρι στιγμής δολοφονήθηκαν στην Χρυσή Ακτή».
Όπως εξηγεί, χθες ο Φιλοζωικός Σύλλογος ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί για το γεγονός.

Η κα Μπομπολάκη αναφέρει ότι «είχαμε κάνει πολλές προσπάθειες και με τον Δήμο Χανίων να αποτρέψουμε το συμβάν, το τελευταίο πριν 10 ημέρες», προσθέτει δε ότι τα μέλη του Φιλοζωικού είχαν μιλήσει με κατοίκους «που ενοχλούνταν -ίσως και δίκαια- από την παρουσία τόσων σκύλων στην περιοχή τους» και συνεχίζει: «Αλλά ο θάνατος με δηλητηρίαση δεν είναι η λύση.

Ούτε καν υπάρχει λύση με τα χιλιάδες ζώα που οι άνθρωποι  εγκαταλείπουν κάθε μέρα. Τα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό. Για κάτι που ευθύνεται λοιπόν, ο άνθρωπος τιμωρούμε με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο τα αθώα θύματά μας;» και συμπληρώνει «Ας το συνειδητοποιήσουν οι πάντες. Οσο δεν σταματάει το φαινόμενο αυτό της εγκατάλειψης και οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων ζώων, τα αδέσποτα δεν θα εκλείψουν ποτέ».

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...