Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ακόμη μία νεκρή αρκούδα στη Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ατύχημα είχε γίνει τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε αποχωρήσει χωρίς να αναφέρει το περιστατικό (φωτογραφία αρχείου).

Νεαρή θηλυκή αρκούδα, βάρους 150 κιλών, που ήταν μάλιστα και μητέρα, εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή του παραλίμνιου επαρχιακού δρόμου στην Καστοριά.


Το ζώο βρισκόταν παραπλεύρως του δρόμου, μέσα σε θάμνους, χωρίς να είναι διακριτό από το οδόστρωμα. Έφερε εκδορές και πολλαπλά κατάγματα στο αριστσερό πόδι και στη λεκάνη, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατος προήλθε από πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ατύχημα είχε γίνει τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε αποχωρήσει χωρίς να αναφέρει το περιστατικό.

Η εικόνα των θηλών της αρκούδας μαρτυρούσε ότι θήλαζε μικρό ή μικρά. Πάντως, αν και έγινε έρευνα στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιο αρκουδάκι.

Τα αρκουδάκια ζουν με τη μητέρα τους δύο - τρία χρόνια και εάν χωριστούν μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε η επιβίωσή τους καθίσταται πολύ δύσκολη.

Το νεκρό ζώο απομακρύνθηκε με όχημα του δήμου Καστοριάς και μεταφέρθηκε σε ειδικό μέρος, όπου και έγινε η ταφή, σύμφωνα με τις υγειονομικές προβλέψεις του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...