Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δεμένος με φίμωτρο χωρίς φαγητό και νερό

Ο σκύλος, που βλέπετε, βρίσκεται αλυσοδεμένος στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκείνος, που κατήγγειλε με email στον φιλοζωικό σύλλογο «Ζωόφιλη Δράση», το τι συμβαίνει, στο ζώο εξήγησε, ότι «ο σκύλος είναι στο δέντρο δεμένος περίπου 15 ημέρες. Νερό του βάζουν από τη γειτονιά και τις παλέτες τις έχουν βάλει οι γείτονες.Τις περισσότερες φορές έχει φίμωτρο όλη την ημέρα. Όλη νύχτα κλαίει και έχουμε να κοιμηθούμε 15 μέρες εμείς και τα παιδιά μας, ελπίζω να κάνετε κάτι άμεσα».

Δικαίως, αφού και στην Κρήτη τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης, Γεωργία Στεφανάκη, τονίζει:

«Καθημερινά λαμβάνουμε πάρα πολλές καταγγελίες για κάθε μορφή κακοποίησης, ιδιαίτερα για ιδιόκτητα σκυλιά τα οποία είναι μόνιμα δεμένα, ατάιστα, χωρίς νερό, εκτεθειμένα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Προσπαθούμε όσο μπορούμε, να προβαίνουμε σε συστάσεις μέσω της εισαγγελίας – ενημέρωση και προειδοποίηση, για άμεση συμμόρφωση, αφού αξιολογήσουμε το επείγον της κατάστασης. Στη περίπτωση που δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα, προχωρούμε σε μηνυτήριες αναφορές και εάν κριθεί, ότι το ζώο κινδυνεύει αιτούμαστε αφαίρεση προσωρινής ή και οριστικής κατοχής ζώου.

Η κάθε καταγγελία είναι μια διαφορετική περίπτωση, που προϋποθέτει αξιολόγηση ταυτοποίηση και έλεγχο, φωτογραφίες και επίσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, συστάσεις με κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα, εν συνεχεία αναμονή, επανέλεγχο και εάν επέλθει συμμόρφωση... επανέλεγχος σε τακτά διαστήματα.

Εάν δεν επέλθει βελτίωση... εκκινώ μια νομική διαδικασία, η οποία είναι μεν χρονοβόρα και ψυχοφθόρα για εμένα προσωπικά αλλά ευτυχώς μέχρι σήμερα έχει επιτυχία και αποτελέσματα.

Αυτό το διάστημα είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθω και εγώ και η ομάδα μας σε όλα τα περιστατικά. Ζητώ τη βοήθεια όλων σας.

Καθημερινά θα δημοσιεύω στη σελίδα μας στο facebook μία περίπτωση και όποιος μπορεί να πάει για ταυτοποίηση και έλεγχο θα το δηλώνει, έτσι ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα.

Η καταγγελία για σήμερα αφορά στο σκυλάκι της φωτογραφίας (περιοχή Κορώνη Μαγαρά) και με ενδιαφέρει, να μάθουμε σε ποιόν ανήκει το ζώο το οποίο είναι δεμένο σε ένα χωράφι.

Η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου πήγε ήδη και έβγαλε φωτογραφίες, οι συνθήκες είναι πράγματι άθλιες το σκυλί είναι με φίμωτρο χωρίς καν νερό και μες τον ήλιο.

Οι γείτονες απειλούν με φόλα, γιατί ενοχλούνται! Τι σκυλί δεν ξέρουν σε ποιόν ανήκει! Οι δικές μου πληροφορίες περιγράφουν μία κοπέλα άγνωστης διεύθυνσης και ονόματος, η οποία δουλεύει σε ένα μπαρ στη περιοχή».

Για να συμμετέχετε το έργο της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου καλέστε στο τηλέφωνο: 6937080703.

zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...