Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ηράκλειο: Άφησαν σκυλίτσα να πεθάνει και εξαφάνισαν τα μικρά της

Την αργοπορία των εισαγγελικών αρχών ώστε να διερευνηθεί καταγγελία για παραμέληση ζώου (μέχρι θανάτου) από τον ιδιοκτήτη του στο Ηράκλειο, τονίζει με ανακοίνωσή της η Ζωόφιλη Δράση


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης δεν ενέκρινε το αίτημά του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» για κλήση λογοδοσίας του ιδιοκτήτη, ο οποίος εξόντωσε την σκυλίτσα αφού δεν την τάιζε, ενώ παράλληλα εξαφάνισε τα κουτάβια που η σκυλίτσα είχε γεννήσει.

Σήμερα η Γεωργία Στεφανάκη ζήτησε εκ μέρους του σωματείου να γίνει κλήση λογοδοσίας του ιδιοκτήτη του ζώου προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία, που έκανε στο σωματείο τους γείτονας του δράστη, ο οποίος έβγαλε και τις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε.

Όπως τονίζει η κα Στεφανάκη είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθουμε τι έγινε το πτώμα της σκυλίτσα αφού με την νεκροψία θα αποδεικνυόταν η αιτία θανάτου και φυσικά τι απέγιναν τα κουταβάκια!

Η απάντηση του αρμόδιου εισαγγελέα ήταν ότι «δεν νομιμοποιείται το σωματείο για να λάβει γνώση». Ζήτησε πρώτα να κατατεθεί μήνυση εις βάρος του φερόμενου ως δράστη από την Ζωόφιλη Δράση και στη συνέχεια θα εξεταστεί το αίτημα.

Προφανώς αυτή η απάντηση του εισαγγελέα ευσταθεί νομικά, όμως όπως τονίζει η κα Στεφανάκη «ανάλογη αίτησή μου πριν δύο χρόνια έγινε δεκτή... και εκ των πραγμάτων θεωρώ, ότι στη προσπάθεια να ελέγξουμε την καταγγελία πριν προβούμε σε μηνυτήρια αναφορά έχουμε τέτοιο δικαίωμα.

Ο γείτονας εν τέλει δεν έχει υποβάλει μήνυση για τη κακοποίηση - λιμοκτονία ζώων αλλά για τις μεταξύ τους διενέξεις! Αναγκαστικά θα προβούμε σε αναφορά αλλά έτσι χάνουμε πολύτιμο χρόνο».




Πηγη: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...