Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Νέο τροχαίο με αρκούδα στον άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή

Νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα, (το 12ο στο διάστημα 2009-12) σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ στις 22:30 στον κάθετο άξονα... Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, στο 5ο χλμ μετά τον κόμβο της Νεάπολης.
Η Τροχαία Κοζάνης ειδοποίησε την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, αφού σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, η αρκούδα είχε μπει στον κλάδο του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση την Καστοριά, όπου συγκρούστηκε αρχικά με διερχόμενο φορτηγό. Η αρκούδα τρομαγμένη, πέρασε το τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα και χτυπήθηκε και από δεύτερο αυτοκίνητο στον άλλο κλάδο.

Στη συνέχεια ξαναπέρασε το διάζωμα και διέφυγε τραυματισμένη υπερπηδώντας τον φράχτη, στο σημείο εισόδου της, ενώ ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου (το οποίο έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές από την σφοδρότητα της σύγκρουσης), σοκαρισμένος ειδοποίησε αμέσως την Τροχαία.

Όταν έφτασε στο σημείο του ατυχήματος η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ, εντόπισε τα σημεία εισόδου και εξόδου της αρκούδας στην εμφανώς παραβιασμένη περίφραξη.

Μετά από αρκετές ώρες και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου που διαθέτει η Ομάδα, εντόπισε το τραυματισμένο ζώο. Μόλις η αρκούδα αντιλήφθηκε την ανθρώπινη παρουσία, απομακρύνθηκε τρομαγμένη.

Η κτηνίατρος της Ομάδας, η οποία προσπαθούσε να πλησιάσει το ζώο, δεν κατάφερε τελικά να την αναισθητοποιήσει προκειμένου να προχωρήσει σε διάγνωση και ενδεχόμενη περίθαλψή του, αφού το ζώο αν και φαίνονταν πως είχε δυσκολία στην κίνηση, απομακρύνονταν συνεχώς. Τις επόμενες ημέρες η Ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ θα επισκεφθεί και πάλι την περιοχή για να επανεξετάσει την κατάσταση.

Η ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (Ε45) και η απουσία ή ελλιπής διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...