Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Με την ομοφυλοφιλία φλερτάρουν οι πιγκουίνοι

Οι «βασιλικοί πιγκουίνοι» φλερτάρουν με το ίδιο φύλο αλλά, όταν πρόκειται για τη δημιουργία μακροχρόνιας σχέσης, κάνουν πίσω.

Αυτό ανακάλυψαν οι επιστήμονες που μελέτησαν τη στάση τους στην Ανταρκτική για να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά τους, όταν ζευγαρώνουν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ποσοστό που κυμαίνεται στο 25% πρόβαλε ομοφυλοφιλική τάση σε μια αποικία, ωστόσο, μόνο δύο «ζευγάρια» δημιουργήθηκαν ενώ και τα δύο εντοπίστηκαν στη συνέχεια να παρουσιάζουν ετεροφυλοφιλική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συγκεκριμένες ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές μπορεί να προκλήθηκαν από τον αρκετά μεγάλο αριθμό αρσενικών πιγκουίνων στην αποικία-σε σύγκριση με τον αριθμό των θηλυκών- ή από τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης...

Στο παρελθόν οι ειδικοί είχαν ισχυριστεί ότι οι πιγκουίνοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα αρσενικά από τα θηλυκά των αποικιών τους, λόγω των μεγάλων ομοιοτήτων μεταξύ τους.

Όμως αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο καθηγητής Στίβεν Ντόμπσον, από το Κέντρο Λειτουργικής και Εξελικτικής Οικολογίας στη Γαλλία που πραγματοποίησε την έρευνα, «από τα 75 ζευγάρια, βρήκαμε ένα αρσενικών και ένα θηλυκών που είχαν μάθει το τραγούδι του συντρόφου τους-ένδειξη ότι ήταν μαζί».

Όμως κι αυτοί οι πιγκουίνοι, στη συνέχεια, διαμόρφωσαν ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...