Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣτΕ: Τον Ιανουάριο η συζήτηση για την απαγόρευση του κυνηγιού

Η Ζωοφιλική-Οικολογική Ένωση Ελλάδος υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις, στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία


Στις 15 Ιανουαρίου 2014 θα συζητηθεί στο Ε΄  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας  η προσφυγή  της Ζωοφιλικής – Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος με την οποία  ζητεί να ακυρωθεί η από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα της θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.


Εισηγήτρια της υπόθεσης ορίστηκε η σύμβουλος Επικρατείας Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και βοηθός της ο Χρήστος Νέγρης.

Ήδη εδώ και τρεις μέρες  η πρόεδρος το Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, με προσωρινή διαταγή της, απαγόρευσε προσωρινά πανελλαδικά το κυνήγι για όλα τα είδη των  θηραμάτων.

Η προσωρινή διαταγή της κυρίας Θεοφιλοπούλου ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής που έχει καταθέσει η εν λόγω Ένωση στο ΣτΕ. Τώρα, αν δεν εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής, τότε η προσωρινή διαταγή της κυρίας Θεοφιλοπούλου ισχύει μέχρι να δημοσιευθεί η απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχει καταθέσει η Ένωση και θα συζητηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2014.

Πάντως, το υπουργείο Περιβάλλοντος μέχρι και σήμερα δεν έχει στείλει  στο ΣτΕ κανένα σχετικό με την υπόθεσή έγγραφο, όπως του ζητήθηκε από το δικαστήριο για να μπορεί να προχωρήσει η εκδίκαση της αίτησης αναστολής.

Η Ένωση υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση για το κυνήγι είναι αντισυνταγματική, αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις, αλλά και αντίθετη  στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...