Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μαζική εξόντωση σκυλιών και γατιών στα Χανιά

 Περισσότερα από 60 σκύλοι και γάτες έχουν δηλητηριαστεί με φόλες από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα σε διάφορες περιοχές του δήμου Χανίων...
 
Σύμφωνα με καταγγελία του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων» τα μισά από τα περιστατικά έχουν συμβεί σε περιοχή του Γαλατά της Νέας Κυδωνίας.

Επίσης φόλες , με θύματα δεκάδες σκυλιά και γάτες, έχουν σκορπιστεί στον Μακρύ Τοίχο Νέας Κυδωνίας, τα Χωραφάκια Ακρωτηρίου και τα Μεγάλα Χωράφια Σούδας.

Ο σύλλογος καλεί τους πολίτες να κατακλύσουν με επιστολές διαμαρτυρίας τις αστυνομικές και δημοτικές αρχές.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων( 110 σωματεία) και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ( 23 σωματεία και στην πλειοψηφία τους τα κρητικά ) και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων "Η προστασία των ζώων" σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή και οργή τους για το συνεχιζόμενο έγκλημα δηλητηρίασης ζώων στα Χανιά και αναφέρουν τα εξής :

"Περίπου 60 ζώα εκ των οποίων πάνω από 27 στην περιοχή Γαλατά και τα υπόλοιπα στις περιοχές, Χωραφάκια, Μεγάλα Χωράφια, Μακρύς Τοίχος, Καλαθάς, Πόλη των Χανίων βρήκαν επώδυνο θάνατο από τα χέρια δολοφόνων.

Τα κρητικά σωματεία συγκεντρώνουν στοιχεία και βρίσκονται στα ίχνη των δολοφόνων αυτών, έχουν δε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

Καλούν την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τους Δήμους του νομού να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα για να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες αδέσποτων ζώων, τα οποία δεν ευθύνονται που οι « άνθρωποι» τα παράτησαν και εγκατέλειψαν στους δρόμους.

Ανακοινώνουμε, τόσο η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή όσο και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ότι θα ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. αλλά και τους μεγάλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς του εξωτερικού ώστε οι αλλοδαποί τουρίστες στην Κρήτη να γνωρίζουν την αποτρόπαιη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα."

Δείτε εδώ ορισμένες φωτογραφίες απο τα δηλητηριασμένα ζώα
(Προσοχή : Συνιστάται να προστατέψετε τα παιδιά και να μην δουν τις εικόνες) 
 http://www.flashnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...