Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Στη δημιουργία Κυνοκομείου προχωρά ο Δήμος Κοζάνης

Στη σύνταξη νέας μελέτης για τη δημιουργία Κυνοκομείου προσανατολίζεται ο Δήμος Κοζάνης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδος , με τη δημοτική αρχή να είναι αποφασισμένη να δώσει ουσιαστική λύση στο «πρόβλημα» των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη.


Αν και ο χώρος που θα δημιουργηθεί το Kυνοκομείο Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων θα προκύψει βάσει της προαναφερθείσας μελέτης, πιθανολογείται ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν κατά μήκος πρώην λατομείου κοντά στον οικισμό Μελίσσια του Δήμου Κοζάνης.

Στόχος του εν λόγω εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου όπου θα φιλοξενούνται και θα παρέχεται ιατρική φροντίδα σε τυχόν άρρωστα ή τραυματισμένα σκυλιά, που στη συνέχεια θα δίνονται προς υιοθεσία ή θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον αφού προηγουμένως έχουν στειρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Κοζάνης μέχρι και σήμερα δαπανά περί τα 18.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) το τρίμηνο, για τη φροντίδα και περίθαλψη περίπου 400 σκυλιών σε χώρο που εκτείνεται σε έκταση 10 στρεμμάτων (κοντά στη Νέα Νικόπολη), ιδιοκτησίας του Προέδρου του Ζωοφιλικού Σωματείου Κοζάνης «Η Στοργή», κ. Δημητρίου Λιάνα.

Αυτές τις ημέρες η δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον κ. Λιάνα ώστε να οριστικοποιηθεί το χρηματικό ύψος της νέας σύμβασης, ενώ ακόμη και μετά τη δημιουργία του δημοτικού κυνοκομείου, η συνεργασία με το Ζωοφιλικό Σωματείο Κοζάνης «Η Στοργή» θα συνεχιστεί.

http://kozan.gr/news.php?extend.10955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...