Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ. για ιστοσελίδες με κακοποιήσεις ζώων

Προβληματισμό προκαλεί σε αστυνομικούς και ζωόφιλους η παρουσία στο διαδίκτυο πολλών ιστοσελίδων με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν βασανισμούς ζώων.

Καθημερινά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής λαμβάνουν πάνω από 2.500 ηλεκτρονικά μηνύματα (email) από ζωόφιλους από όλο το κόσμο, κυρίως από την Ελλάδα, με τα οποία ζητούν να παρέμβουν άμεσα για να «κατέβουν» οι ιστοσελίδες και να συλληφθούν οι διαχειριστές τους.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα έχουν ήδη σχηματιστεί τρεις δικογραφίες.

 Επίσης μέσω της ανάλυσης των ψηφιακών ιχνών έχουν εντοπιστεί οι διαχειριστές τριών μπλογκ και μιας ιστοσελίδας με αρχεία εικόνας που περιέχουν βασανισμούς ζώων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι άτομο που είχε ξανα απασχολήσει την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παρόμοια υπόθεση.

Πρόστιμα μέσω νόμου

Οπως ανέφεραν αστυνομικοί,  οι διαχειριστές τέτοιων ιστοσελίδων αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο με βασανισμούς ζώων «γιατί με τον τρόπο αυτό προκαλούν τη μήνη των ζωόφιλων».

 
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έσπευσε να καταδικάσει τη δημοσιοποίηση υλικού μέσω Διαδικτύου που σχετίζεται με την κακοποίηση ή ακόμη και θανάτωση ζώων.

«Πρόκειται για ένα πολύ επίκαιρο θέμα, καθώς ήδη έχουμε προβεί σε τροποποίηση του νόμου 3170 περί προστασίας των ζώων συντροφιάς, ώστε - μεταξύ άλλων - να συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση θανάτωσης και κακοποίησης ζώων»
δηλώνει στο «BHMAOnline» η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, κυρία Αθηνά Τραχήλη.

«Ο νόμος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει λοιπόν, να βοηθήσουμε όλοι για την εξάλειψη του συγκεκριμένου φαινομένου. Εμείς ως σύλλογος μπορούμε να συνεργαστούμε με την Πολιτεία, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φιλοζωικές οργανώσεις για την ανίχνευση και την παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε τέτοιου είδους δημοσιοποιήσεις»
αναφέρει η κ. Τραχήλη.

«Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πολύ θετική. Στόχος μας είναι μια ανοικτή δίοδος επικοινωνίας με τους φιλόζωους που επιθυμούν να καταγγείλουν κακοποιήσεις ζώων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου, www.hva.gr»
καταλήγει η η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...