Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τα διάσημα "κλικ" τετράποδων stars


Μικροσκοπικά τσιουάουα, άγρια μπουλντόγκ, γάτες σπάνιας ράτσας, ιγκουάνα, ακόμη και μικρά γουρούνια! Από τον φωτογραφικό φακό του Κρίστοφερ Αμερούζο έχουν περάσει σχεδόν όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, αφού εδώ και χρόνια θεωρείται ο Νο1 φωτογράφος κατοικίδιων του Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του φωτογράφησε περισσότερους από πεντακόσιους σταρ μαζί με τους τετράποδους φίλους τους και έχει ζήσει ουκ ολίγες αστείες στιγμές μαζί τους. «Μου είναι πολύ δύσκολο να πω ποιος είναι ο αγαπημένος μου σταρ από όλους όσους έχω συνεργαστεί, γιατί ήταν τόσοι πολλοί. Εχω όμως να θυμάμαι κάτι ξεχωριστό από τον καθένα τους» εξηγεί ο 45χρονος φωτογράφος από το Μπρούκλιν, ο οποίος έχει στο πορτφόλιό του εκατοντάδες πορτρέτα.

Στο Λος Αντζελες μετακόμισε πριν από είκοσι δύο χρόνια μαζί με τα τρία αδέρφια του. Ονειρό τους ήταν να γίνουν διάσημοι μέσα από το συγκρότημα που είχαν δημιουργήσει, τους Ameruosos. Οταν συνειδητοποίησε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, σκέφτηκε να δοκιμάσει το ταλέντο του στη φωτογραφία. «Είμαι αυτοδίδακτος σε όλα τα είδη της. Ξεκίνησα τη φωτογράφηση ζώων πριν από δεκατρία χρόνια» εξηγεί. Ηταν μια ιδέα που εμπνεύστηκε βλέποντας όλους αυτούς τους celebrities να κάνουν βόλτες με τα σκυλιά τους στους δρόμους. «Θεώρησα ότι θα ήταν ωραία ιδέα να δημιουργήσω ένα φωτογραφικό άλμπουμ με όλους αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια τους, μαζί τα κατοικίδιά τους. Ηθελα να τους παρουσιάσω με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε στα περιοδικά, στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο» προσθέτει.

Φυσικά, κινητήριος δύναμη για εκείνον υπήρξε η αγάπη του για τα ζώα. «Πάντα έτρεφα λατρεία γι’ αυτά. Την κληρονόμησα από τον παππού μου Τζο Σπινέλι. Θυμάμαι ότι πάντα έπαιρνε αδέσποτα ζώα από τον δρόμο και τα φρόντιζε μέχρι να γίνουν καλά. Ανέκαθεν το θαύμαζα αυτό πάνω του και αισθάνομαι ότι στην πραγματικότητα εκείνος με ενέπνευσε να αγαπώ τα ζώα και να χαίρομαι την παρέα τους» λέει.

Παρ’ όλα αυτά, αν η συνεργασία με έναν σταρ θέλει υπομονή, η συνεργασία με έναν σταρ και το κατοικίδιό του μαζί θέλει γερά νεύρα, αφήνει να εννοηθεί ο Αμερούζο: «Είναι πάντα πολύ πρόθυμοι να φωτογραφηθούν με τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Δυστυχώς όμως, μετά τις πρώτες τριάντα λήψεις αρχίζουν να κουράζονται, σε αντίθεση με τα σκυλιά, τις γάτες και τις σαύρες που αρχίζουν να ηρεμούν».

Τα απρόοπτα, τα οποία ποτέ δεν λείπουν, προσπαθεί να τα αντιμετωπίζει πάντα με χιούμορ. Από τα αστεία περιστατικά που σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι η φωτογράφηση του κιθαρίστα των Guns ‘n’ Roses Σλας με τα φίδια και το ιγκουάνα του. Κάποια στιγμή ο Αμερούζο του ζήτησε να τοποθετήσει το ιγκουάνα πάνω στο καπέλο που φορούσε, όμως το ζώο πήδηξε από εκεί και άρχισε να τρέχει στους δρόμους του Μπέβερλι Χιλς. «Το όλο συμβάν έμοιαζε με σκηνή βγαλμένη από το “Τζουράσικ Παρκ”» θυμάται γελώντας. Μία από τις πιο επιτυχημένες φωτογραφήσεις του θεωρεί ότι ήταν αυτή του Οζι Οζμπορν και του μπουλντόγκ του Τσούι, καθώς -όπως εξηγεί- ήταν πολύ φυσική η πόζα τους, ενώ εξίσου «ιδιαίτερη» χαρακτηρίζει τη φωτογράφηση της συζύγου του Σάρον, την οποία απαθανάτισε τη στιγμή που δεχόταν ένα τρυφερό φιλί από το πομεράνιάν της Τσίκεν και είχε στην αγκαλιά της το μαλτέζικο κουτάβι της Μίνι.

Χαραγμένη στο μυαλό του έχει μείνει και η συνεργασία του με τη Μέγκαν Φοξ, καθώς η σέξι πρωταγωνίστρια των «Transformers» επιθυμούσε να φωτογραφηθεί με όλα τα κατοικίδιά της. «Εφερε μαζί της ένα γουρούνι, δύο πουλιά, τρία σκυλιά και μία γάτα. Ετσι βρέθηκα να έχω μπροστά από τον φακό μου μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο, γάτες να γουργουρίζουν, σκυλιά να γαβγίζουν, πουλιά να κελαηδάνε και γουρούνια να γρυλίζουν. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα “ουάου, η ζωή μου είναι υπέροχη”» λέει ο 45χρονος φωτογράφος των σταρ, χαρακτηρίζοντας αυτήν τη σκηνή σουρεαλιστική. Η πιο αγαπημένη του λήψη από τη συγκεκριμένη φωτογράφηση πάντως είναι εκείνη που δείχνει τη Μέγκαν να έχει στην αγκαλιά της το βιετναμέζικο γουρουνάκι της Σμαλ.

Μπροστά από τον φακό του Κρίστοφερ Αμερούζο έχουν περάσει ακόμη πολλά μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο σταρ των «Austin Powers» Βερν Τρόγερ με το μπουλντόγκ του Μπανάνο, η Νικολέτ Σέρινταν με το λαμπραντόρ της Ολιβερ, η Νικόλ Ρίτσι με τα δύο σκυλάκια της Φόξι και Χάνεϊ Τσίλι και φυσικά η Πάρις Χίλτον με τη διάσημη πλέον Τίνκερμπελ. Η νεαρή κληρονόμος της αυτοκρατορίας «Hilton» έχει, ως γνωστόν, λατρεία στο μικροσκοπικό τσιουάουά της, το οποίο κουβαλάει συνεχώς μαζί της σε διάφορα events, επομένως δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει την τάση που θέλει τους επώνυμους να φωτογραφίζονται με τα κατοικίδιά τους από τον Κρίστοφερ Αμερούζο. Εκτός από την Τίνκερμπελ η Πάρις έχει άλλα δεκαέξι σκυλάκια, η αγάπη της για τα οποία την ώθησε να δημιουργήσει σειρά ρούχων και αξεσουάρ για σκύλους με την ονομασία Little Lilly by Paris Hilton.

Οσο για τη σταρ που ο Αμερούζο ονειρεύεται να φωτογραφήσει κάποια στιγμή; «Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι το επόμενο πρόσωπο που βρίσκεται στη λίστα μου είναι χωρίς καμία αμφιβολία η Αντζελίνα Τζολί. Είναι η επόμενη που θέλω όσο τίποτε να φωτογραφίσω» εκμυστηρεύεται ο διάσημος φωτογράφος, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σταρ δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα φιλοζωικά αισθήματά της. Αντιθέτως έχει παραδεχτεί σε συνεντεύξεις της ότι όταν ήταν μικρότερη και ενώ ήταν υπό την επήρεια ουσιών είχε βασανίσει ζώα. Ολα αυτά βέβαια ανήκουν πια στο παρελθόν καθώς, όπως αποκάλυψε ο σύντροφός της Μπραντ Πιτ σε συνέντευξή του στην Οπρα Γουίνφρεϊ πέρυσι, εκείνος και η Αντζελίνα είναι ιδιοκτήτες δύο σκύλων.

Η ΦΙΛΟΖΩΗ ΠΑΜΕΛΑ

Η σταρ που σίγουρα διατηρεί ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Κρίστοφερ Αμερούζο είναι η Πάμελα Αντερσον, κυρίως λόγω του αγώνα που κάνει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων. «Η Πάμελα ήταν στο πλευρό μου όποτε τη χρειάστηκα για να βοηθήσω ζώα. Είναι εξαιρετική στη διάσωση ζώων. Συνηθίζει να υιοθετεί αδέσποτα σκυλιά μέχρι να τους βρει ένα νέο σπιτικό. Προσφάτως, μάλιστα, ταξίδεψε στον Κόλπο του Μεξικού προκειμένου να σώσει τα σκυλιά που παράτησαν οι ιδιοκτήτες τους, όταν έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκάλεσε η BP» λέει ο Αμερούζο γεμάτος θαυμασμό για τη φιλοζωική δράση τής διάσημης πρωταγωνίστριας του «Baywatch», η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός λαμπραντόρ, του Σταρ.

Ως γνωστόν, η εκρηκτική ηθοποιός είναι μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA και τάσσεται κατά της εκμετάλλευσης των ζώων από τον άνθρωπο. Η ίδια έχει αποκλείσει από τη διατροφή της τα γαλακτοκομικά προϊόντα και δεν φοράει ποτέ δερμάτινα και γούνες. Στο πλαίσιο του φιλοζωικού αγώνα της έχει επίσης δημιουργήσει σειρά καλλυντικών που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, ενώ έχει παίξει τον ρόλο της αφηγήτριας σε ντοκιμαντέρ για το εμπόριο γούνας και δερμάτινων ειδών. Οπως εξηγεί ο Αμερούζο, ο οποίος έχει την ίδια αγάπη για τα ζώα με την Αντερσον, λατρεύει να συνεργάζεται μαζί της σε φιλοζωικές καμπάνιες. «Ξέρει ακριβώς τι θέλει, με αποτέλεσμα να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες μέσα σε ελάχιστη ώρα» τονίζει. Η τελευταία συνεργασία τους ήταν μόλις πριν από δύο εβδομάδες και, όπως λέει, ήδη ανυπομονεί για την επόμενη.ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...