Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σε πάρκο για άγρια ζώα το πηθικάκι Άλεξ



Σε καταφύγιο στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας μεταφέρθηκε από την Κύπρο πιθηκάκι ράτσας «βέλβετ» ηλικίας τριών χρονών.

Το χαριτωμένο ζωάκι που φέρει την ονομασία Αλεξ είχε αγοράσει από κατάστημα πώλησης κατοικίδιων ζώων η κα. Μαρίνα Ανδρέου από την Χλώρακα έναντι του ποσού των 2500 ευρώ.

Η Αλεξ δεν μπόρεσε να μεταλλαχθεί από άγριο ζώο σε ήρεμο κατοικίδιο και όταν έφθασε η εποχή για να ζευγαρώσει έγινε επιθετική δαγκώνοντας όσους την φρόντιζαν. Η οικογένεια αποφάσισε τελικά να παραδώσει το ζώο στην παγκόσμια οργάνωση AAP για να μεταφερθεί σε πάρκο προστασίας άγριων ζώων στο Αμστερνταμ.

Το χαριτωμένο αλλά κατά τους ιδιοκτήτες του «άγριο» πλέον θηλυκό πιθηκάκι το οποίο θα μεταφερθεί αύριο στην Ολλανδία με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών παρέλαβαν ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης AAP Ντέιβιντ Βαν Γκένεπ συνοδευόμενος από τον Κυριάκο Κυριάκου της μη κυβερνητικής φιλοζωικής οργάνωσης ΚΙΒΩΤΟΣ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΑΡ σημείωσε ότι είναι πολύ σκληρή απόφαση για όσους έχουν αυτά τα ζώα να τα αποχωριστούν και να τα επιστρέψουν στην φύση.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριάκου τόνισε ότι από την εισαγωγή των άγριων ζώων κινδυνεύει η κυπριακή πανίδα και κάλεσε τους πολίτες που εισάγουν αυτά τα ζώα στην Κύπρο να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...