Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Δύο αργυροπελεκάνοι βρέθηκαν νεκροί στον Αμβρακικό

Είχαν σταλεί πριν λίγες μέρες από την Αίγινα
Ανησυχία προκαλεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες δύο Αργυροπελεκάνοι από την περιοχή της Ηπείρου που κατέφθασαν στην Αίγινα πέθαναν από αδιευκρίνιστες αρχικά συνθήκες.
 
Συγκεκριμένα το πρώτο πτηνό, θηλυκό, βρέθηκε στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και απεστάλη στις 12/8 και το δεύτερο, αρσενικό, βρέθηκε στη Σαλαώρα και απεστάλη στις 17/8. 
 
Η νεκροτομή των δύο ζώων έδειξε τοξίκωση στα ζωτικά τους όργανα από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Κρατήθηκε ιστός και σπλάχνα για διερεύνηση.«Η κατάσταση του Αμβρακικού κόλπου συνεχώς επιδεινώνεται κι αυτό είναι γεγονός άσχετα με το τι θα ήθελαν να πιστεύουν ή να διαδίδουν κάποιοι» τονίζει η εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ για την Πρέβεζα Πέλλα Καλογήρου η οποία είναι το άτομο που παραλαμβάνει και φροντίζει τα άγρια πουλιά προετοιμάζοντάς τα για το ταξίδι προς την Αίγινα.
 
Το ΕΚΠΑΖ πάντως επικοινώνησε με τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και ενημέρωσε για τα συμβάντα αυτά και ζητεί τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος και να διερευνηθούν τα αίτια του φαινομένου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...