Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Αμαλιάδα: Φαρμακώθηκαν τέσσερα κυνηγόσκυλα - Ξινή βόλτα για δύο κυνηγούς

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή της «Τριανταφυλλιάς», που είχε ως αποτέλεσμα να θανατωθούν τέσσερα κυνηγόσκυλα.


Η απόφαση δύο κυνηγών να βγουν για κυνήγι στην συγκεκριμένη περιοχή ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αποδείχθηκε η πλέον λανθασμένη, αφού από τα πέντε κυνηγόσκυλα που είχαν μαζί τους, τα τέσσερα πέθαναν αφού προηγουμένως έφαγαν δηλητηριασμένα συκωτάκια που είχε εναποθέσει άγνωστος ή άγνωστοι στην περιοχή, ως δόλωμα.


Ανήμερα την Πρωτοχρονιά

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Γρηγόρης Τεφάνης, ο οποίος πήγε την Πρωτοχρονιά για κυνήγι μαζί με τον φίλο του κ. Δημήτρη Μαρινόπουλο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η συγκεκριμένη βόλτα θα είχε αυτή την κατάληξη. Άλλωστε, στην ίδια περιοχή είχαν βγει και πάλι για κυνήγι το περασμένο Σαββατοκύριακο και όλα ήταν καλά, οπότε εκτιμούν ότι η κίνηση με την τοποθέτηση των δολωμάτων έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Πήγαμε για κυνήγι ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στην θέση ‘Τριανταφυλλιά’, κοντά στα αρχαία, μαζί με τα πέντε κυνηγόσκυλά μας. Κάποια στιγμή και ενώ το κυνήγι ήταν σε εξέλιξη, εντοπίσαμε τα τρία σκυλιά κοντά στο λόγγο σε πολύ άσχημη κατάσταση και τρέξαμε να τους προσφέρουμε βοήθεια. Τους κάναμε ενέσεις αλλά καταφέραμε να σώσουμε μόνο το ένα. Τα δύο πέθαναν, ενώ τα άλλα δύο δεν τα έχουμε εντοπίσει και πρέπει να έχουν πεθάνει μέσα στο λόγγο. Όπως διαπιστώσαμε, τα σκυλιά είχαν φάει εντόσθια δηλητηριασμένα με φυτοφάρμακο» επεσήμανε ο κ. Τεφάνης.

Υποβλήθηκε μήνυση

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο κ. Τεφάνης και ο κ. Μαρινόπουλος, κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στο Τμήμα Ασφαλείας Πύργου. «Πήγαμε για μία βόλτα και μας βγήκε ξινή, τέτοια ζημιά δεν είχαμε πάθει ποτέ. Είναι ανεγκέφαλοι αυτοί που το έκαναν» υπογράμμισε.

Η αξία των σκυλιών ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ωστόσο η συναισθηματική αξία δεν είναι μετρήσιμη. Μετά το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας, προκειμένου να ληφθούν μέτρα, και από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος κ. Κώστας Μουσάς είχε συνεργασία με τον θηροφύλακα του Συλλόγου, ο οποίος με τη σειρά του βρέθηκε στην περιοχή για να ενημερώσει τους κυνηγούς και να τους αποτρέψει να πάνε στο σημείο, για να μην αντιμετωπίσουν τα ίδια.

«Είναι ασυνείδητοι αυτοί που το έκαναν. Δεν ξέρουμε τι σκοπό μπορεί να είχαν, αλλά το να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο, μόνο άρρωστο μπορεί να χαρακτηριστεί. Ενώ σε γενικές γραμμές φέτος στην περιοχή ευρύτερη περιοχή ευθύνης του συλλόγου μας δεν είχαμε τέτοια περιστατικά, έγινε αυτό και μας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Βέβαια, είχαμε παράπονα από κυνηγούς- μέλη μας, για γειτονικές περιοχές, δεν είχαμε όμως κρούσματα στην δική μας περιοχή» σημείωσε ο κ. Μουσάς.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου καλεί τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά εάν κινηθούν στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα καλεί όσους χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, να το ξανασκεφτούν και να σκεφτούν το κακό που προκαλούν με τις πράξεις τους.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...