Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αργεντινή: Σκότωσαν τίγρη της Βεγγάλης διότι την φοβήθηκαν!

Οι κάτοικοι του Πάσο Βιέχο αρχικά επιχείρησαν να πιάσουν με λάσο την ενήλικη τίγρη - Όταν απέτυχαν, προτίμησαν να την πυροβολήσουν

Κάτοικοι μιας μικρής πόλης της Αργεντινής σκότωσαν μια τίγρη της Βεγγάλης που περιπλανιόταν ελεύθερη στους δρόμους, διότι φοβήθηκαν ότι το ζώο θα μπορούσε να τους επιτεθεί.

Οι κάτοικοι του Πάσο Βιέχο αρχικά επιχείρησαν να πιάσουν με λάσο την ενήλικη τίγρη. Όταν απέτυχαν, προτίμησαν να την πυροβολήσουν, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή.

«Αναστατώθηκα που την είδα σκοτωμένη, αφού είμαι ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων, όμως διακυβευόταν η ασφάλεια ανθρώπων» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Λουίς Ανδράδε στο ραδιοφωνικό σταθμό Δίκτυο 3 (Cadena 3). «Δε μπορούσαν να την πιάσουν ζωντανή».

Ο Ανδράδε υπογράμμισε ότι το ζώο φαινόταν «επιθετικό, εμφανώς νευρικό» και οι ντόπιοι δεν είχαν άλλη επιλογή.

«Δεν είχαμε βέλη με ηρεμιστικό για να τη ναρκώσουμε όπως κάνουν στο (τηλεοπτικό κανάλι) National Geographic» πρόσθεσε.

Οι αρχές στο Πάσο Βιέχο, το οποίο βρίσκεται 800 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, δε γνωρίζουν από πού η τίγρης ίσως να είχε αποδράσει.

Το άγριο ζώο φαίνεται ότι τρεφόταν καλά και τα νύχια του ήταν λιμαρισμένα, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι πρόσφατα ζούσε σε αιχμαλωσία.

Οι τίγρεις της Βεγγάλης συγκαταλέγονται στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Συνολικά πιστεύεται ότι παγκοσμίως απομένουν περίπου 2.500 τίγρεις, οι περισσότερες στην Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...