Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Σοκ έπαθαν Ολλανδοί τουρίστες στα Χανιά - Βρέθηκαν μπροστά σε 10 σκυλάκια που χαροπάλευαν στο λιμάνι...

Ολλανδοί τουρίστες, που διάλεξαν την Κρήτη, για να περάσουν τις διακοπές τους σάστισαν σήμερα με τη δυστυχία την οποία αντίκρισαν, βλέποντας δέκα κουτάβια εγκαταλελειμμένα, να χαροπαλεύουν πάνω στην άμμο στην παραλία στο Κολυμπάρι Χανίων.

Παρά τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, έτσι όπως παρουσιάζεται και προβάλλεται διαρκώς και μέσω των διεθνών τηλεοπτικών δικτύων και λοιπών Μ.Μ.Ε., αυτοί οι άνθρωποι διάλεξαν τον τόπο μας για να ξεκουραστούν, να λιαστούν, να αφήσουν τα λεφτά τους...
Όμως σήμερα κοιτάζοντας τα 10 κουταβάκια σε άθλια κατάσταση πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να καταγγείλουν έξαλλοι αυτό που είδαν. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» αρχικά από μια δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Κολυμπαρίου.
Σήμερα οι μικροί μαθητές θα πήγαιναν εκδρομή εκεί αλλά μόλις έμαθαν για την ύπαρξη των ζώων, η βόλτα ακυρώθηκε, γιατί κανείς δεν ήθελε να εκθέσει τα παιδιά σ' ένα τόσο σοκαριστικό θέαμα. Όπως μας εξήγησε η πρόεδρος του συλλόγου, Νατάσα Μπομπολάκη, στη συνέχεια υπάλληλος του ξενοδοχείου «CHRISTY» στο Κολυμπάρι (Δήμος Πλατανιά), όπου διέμειναν οι Ολλανδοί τουρίστες, επικοινώνησε μαζί τους, το ίδιο έκανε και η Αστυνομία. Όλοι τους ζητούσαν να κάνουν «κάτι» για τα ζώα.

6.000 αδέσποτα μόνο στο νομό Χανίων

Η κα Μπομπολάκη τονίζει: «Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, αυτό που τόσο καιρό βροντοφωνάζουμε! Όλοι οι σύλλογοι στα Χανιά είναι πλέον γεμάτοι από ενήλικα ζώα και κουτάβια, τα περισσότερα εκ των οποίων φιλοξενούνται και στα σπίτια των εθελοντών. Υπολογίζεται, ότι πρόκειται για περισσότερα από 800 ενήλικα και πάνω από 100 κουτάβια. Σε ολόκληρο το νομό βρίσκονται και περιφέρονται περισσότερα από 6.000 αδέσποτα. Ενώ οι εγκαταλείψεις ιδιόκτητων ζώων είναι διαρκές φαινόμενο.
Μάλιστα φόλες έγινε γνωστό ότι αυτές τις μέρες έπεσαν σε τρεις περιοχές της πόλης των Χανίων. Στην Χαλέπα (πλατεία Ιναχωρίου) η δυσοσμία από τη σήψη των νεκρών ζώων, που κάποιοι δηλητηρίασαν ρίχνοντας φόλες, είναι μεγάλη.

Τα παιδιά σοκαρισμένα αντικρίζουν τα πτώματα των ζώων. Το γεγονός κατάγγειλε στον σύλλογό μας επώνυμα κάτοικος της περιοχής, η οποία μίλησε και σε τοπικό κανάλι, κατόπιν προτροπής μας.

Στον Αϊ Γιάννη - όπως κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής - δηλητηρίασαν ιδιόκτητα ζώα και αδέσποτα.
Πρέπει να αναφέρουμε, ότι και οι δύο καταγγέλλοντες ανέφεραν, πως οι φόλες είναι διαρκές έγκλημα στην περιοχή.

Και στις δύο περιπτώσεις υποθέτουν ποιος είναι ο εγκληματίας και θα το θέσουν υπόψη της Αστυνομίας στις μηνύσεις, που θα καταθέσουν.

Δε φταίει η κρίση αλλά η ανύπαρκτη ηθική μας

Οι αρχές – αν και τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων ειδικά στην Κρήτη συνεχίζονται ακατάπαυστα – ετοιμάζονται να υποδεχτούν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με χιλιάδες τουρίστες για να ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Όμως άλλα τους λένε στα έντυπα, τα οποία τους μοιράζουν, και άλλα αντικρίζουν οι ίδιοι με τα μάτια τους. Όλοι αυτοί βέβαια γίνονται αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάντιας της κοινωνίας μας.
Όμως όπως μαθαίνουμε και οι φιλοζωικοί σύλλογοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, να βλέπουν τα ζώα τριγύρω τους να αργοπεθαίνουν... Ετοιμάζονται και αυτοί να ενημερώσουν τους τουρίστες για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κρήτη εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων.
Ας μη γελιόμαστε και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αυτά συνέβαιναν και πριν από την κρίση. Η εγκληματική μας συμπεριφορά προς τα ζώα οφείλεται στην ανύπαρκτη ηθική μας όχι στα χρήματα, που τώρα μας λείπουν...

zoosos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...