Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Λίμνη: Μαθητές έβαλαν φωτιά για να κάψουν ζωντανά γατάκια...

Η Γιώτα Περηφάνου δημοσιογράφος του blog «Ελεύθερη Φωνή Πολιτών» έφερε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ακόμα έγκλημα, που διέπραξαν παιδιά, εις βάρος ζώων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια παρέα μαθητών, που πηγαίνουν στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο της Λίμνης Εύβοιας, έβαλε φωτιά πριν από μερικές μέρες σε μια κούτα μέσα στην οποία φιλόζωοι είχαν τοποθετήσει μια γάτα με τα μικρά της.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από καταγγελίες των κατοίκων.

Συνέβη έξω ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην παραλία, δίπλα από εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης.

Τα γατάκια είχαν μεταφερθεί από τους φιλόζωους μαζί με τη μητέρα τους σε χαρτόκουτα, κάτω από στέγαστρο σε θεωρητικά ασφαλή χώρο, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση για να τα φροντίζουν.

Οι μαθητές αντιλήφθηκαν τα γατάκια και στο πλαίσιο του «παιχνιδιού» έβαλαν φωτιά στην εφημερίδα, με την οποία ήταν σκεπασμένα. Το ένα από τα γατάκια πέθανε επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα τα έσωσαν όσοι έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Τα γατάκια δεν είναι βέβαιο, ότι τελικά θα καταφέρουν να επιβιώσουν αν και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον και φροντίζονται κατάλληλα.

Η φωτιά, που έβαλαν οι πιτσιρικάδες, άρχισε να καίει και την πόρτα του κτιρίου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και ευτυχώς σβήστηκε εγκαίρως.

Η δημοσιογράφος Γιώτα Περήφανου τονίζει σχετικά: «Ντροπή και αίσχος όχι για τους μαθητές που είναι παιδιά αλλά στις οικογένειες που έχουν αναθρέψει αυτά τα παιδιά - ώστε να μη δείχνουν σεβασμό στη ζωή - με βάσεις επικίνδυνες για το μέλλον.

Ως μέσο αλλά και ανθρώπινα καταδικάζουμε αυτού του είδους τις πράξεις, θα επικοινωνήσουμε άμεσα με τις Διευθύνσεις των Σχολείων (γνωρίζοντας τις ευαισθησίες τους) ώστε να γνωστοποιήσουμε αυτό το θλιβερό γεγονός και να γίνει σχετική ενημέρωση αλλά και με Φιλοζωικές Ενώσεις. Πρέπει επιτέλους όλοι να μάθουμε να σεβόμαστε τη ΖΩΗ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!».
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό, αν γι' αυτό το έγκλημα έγινε καταγγελία στη Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...