Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Ο Δήμος Ιωαννιτών ο μόνος υπεύθυνος για την προστασία των αδέσποτων

Τη δική του απάντηση στις αιτιάσεις της Ζωοφιλικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΖΩ.Ο.Π.Ι.) και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για ανεύθυνη στάση απέναντι στα αδέσποτα του Πανεπιστημίου, δίνει ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Χωρίς καμία διάθεση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αντιπαλότητας ή απόδοσης ευθυνών για την κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα, η οποία δεν ωφελεί την προστασία των ζώων, διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταβάλλει προσπάθειες για την προστασία των φοιτητών και των εργαζομένων, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ζώων, απευθύνοντας έκκληση προς τη ΖΩ.Ο.Π.Ι., τους ζωόφιλους και το Δήμο Ιωαννιτών να συνδράμουν στην κατεύθυνση αυτή.

Όπως αναφέρει ο Πρύτανης, η λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει καταστεί προβληματική εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης παρουσίας αδέσποτων σκύλων στην Πανεπιστημιούπολη, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις μερικών εξ' αυτών εναντίον φοιτητών και προσωπικού του Ιδρύματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, εντός ενός έτους δέχθηκαν επιθέσεις 35 φοιτητές και εργαζόμενοι, τέσσερις εκ των οποίων με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

«Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσπαθεί να διαχειρισθεί, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο με πολύ περιορισμένους οικονομικούς πόρους και προσωπικό την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου, τη φοιτητική μέριμνα και την εν γένει λειτουργία της Πανεπιστημιούπολης» τονίζει ο κ. Αλμπάνης, αναγνωρίζοντας την προσφορά της ΖΩ.Ο.Π.Ι. και των μεμονωμένων ζωόφιλων μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας στην προστασία των ζώων.

Ωστόσο, επιρρίπτει ευθύνες στους παραπάνω για μη τήρηση των αποφάσεων που είχαν παρθεί κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί τους, κυρίως όσον αφορά στην απαγόρευση παροχής τροφής των σκύλων πλησίον των κτηρίων και τη μεταφορά αδέσποτων σκύλων από την πόλη προς την Πανεπιστημιούπολη.

«Οι τεχνικές υπηρεσίες κατασκεύασαν περιφραγμένο χώρο με τις οδηγίες της ΖΩ.Ο.Π.Ι., ώστε να περιορίζονται μόνο τα επιθετικά ζώα με δική τους υπόδειξη και φροντίδα. Κατανοούμε πλήρως τους λόγους για τους οποίους τα μέλη της ΖΩ.Ο.Π.Ι. αδυνατούν να αναλάβουν την παραπάνω ευθύνη και γι' αυτό απευθύναμε έκκληση στο Δήμο Ιωαννιτών να αναλάβει τη δράση αυτή ως ο μόνος υπεύθυνος φορέας» καταλήγει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...