Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Η WIND συνεργάζεται με το GAWF και φροντίζει τα αδέσποτα «Στην Πράξη»

Η WIND με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ζώων, 4 Οκτωβρίου, μεταδίδει το μήνυμα αγάπης και φροντίδας προς τους τετράποδους φίλους των ανθρώπων. Σε συνεργασία με το GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) ξεκινούν ένα πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη στηρίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια τοπικών ζωοφιλικών σωματείων και ομάδων.

Η χρονική διάρκεια ισχύς του προγράμματος ορίστηκε για 3 μήνες με επίσημη έναρξη στις 4 Οκτωβρίου έως τέλος Δεκεμβρίου 2011 και προβλέπει τη στείρωση 100 άστεγων ζώων που κυκλοφορούν σε περιοχές του λεκανοπεδίου και της συμπρωτεύουσας. Ο αριθμός των σωματείων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για να εντοπίσουν και να μεταφέρουν τα ζώα για στείρωση ξεπερνά τα 15*.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί με το GAWF στηρίζει τις μακροχρόνιες προσπάθειες πολλών ζωόφιλων για μια πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στους δρόμους χωρίς στέγη και τροφή, με απώτερο στόχο τον περιορισμός δημιουργίας νέων αδέσποτων και την ασφάλεια των κατοίκων, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και τελικά την υιοθεσία των ζώων από ανθρώπους που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

«Στην Ελλάδα κάθε χρόνο εγκαταλείπονται 85.000 ζώα. Η εικόνα αυτή είναι λυπηρή ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι ο μεγάλος στοχαστής Μαχάτμα Γκάντι κάποτε είπε :“Η ηθική πρόοδος ενός έθνους φαίνεται στον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα”.

Το GAWF εδώ και 50 χρόνια προσπαθεί να φέρει βελτίωση στην ζωή των ζώων στην Ελλάδα. Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκει εννίοτε συμμάχους. Η WIND αποτελεί έναν απ’ αυτούς. Με ευαισθησία και ευθύνη βοηθάει το GAWF να συνεχίσει το φιλοζωικό του έργο ξεκινώντας με μια δυναμική εκστρατεία στείρωσης αδέσποτων ζώων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αναγνωρίζει επίσης τον άθλο μικρότερων-τοπικών κυρίως-φιλοζωικών σωματείων τους οποίους αποφασίζει να βοηθήσει στην δύσκολη αποστολή τους. Εμείς χειροκροτούμε τέτοιες πρωτοβουλίες και ευελπιστούμε σε μια συνέχεια για να επιφέρουμε συνεχιζόμενη βελτίωση στην ζωή όλων των ‘άστεγων’ ζώων της Ελλάδος». δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) Αμαλία Σωτήρχου.

Από την πλευρά του o Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, κ. Γιώργος Τσαπρούνης ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, μας υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για το σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες».

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας της WIND με το σωματείο Αδέσποτη Ζωή (Stray-Life) προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, εμβόλια, αντιπαρασιτικά χάπια, κόλλαρα, σπρέι, κλουβιά μεταφοράς και νοσηλείας) και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Στην Πράξη», μέσω του οποίου η εταιρεία αναπτύσσει δράσεις που αφορούν στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και την κοινωνία.


* Αττική: Fazoo, Stay -Σωματειο Περιθαλψης και Προστασιας Αδεσποτων Ζωων, Stray-Life Αδέσποτη ζωή, Αδέσποτα Λούτσα-Αρτέμιδα, ΖΩ.Φι.Ψυ, Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας, Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος, Καταφύγιο Αδέσποτων Λαυρίου, Καταφύγιο Ζώων Ζωγράφου, Καταφύγιο Ζώων Κορωπίου, Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου, Φιλοζωική Καλάμου. Θεσσαλονίκη: Thessaloniki Cat group, Άγιος Μόδεστος, Αδέσποτα Ρετζικιου, Φιλοζωικό Σωματείο "Η Αγάπη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...