Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Γάτα χάθηκε στο Κολοράντο και πέντε χρόνια μετά βρέθηκε στο Μανχάταν

Ήταν πέντε χρόνια πριν όταν μια κατοικίδια γάτα που την έλεγαν Γουίλοου, εγκατέλειψε
τους ιδιοκτήτες της στο Κολοράντο.
Διανύοντας περίπου 3.000 χιλιόμετρα, η γάτα βρέθηκε ναπερπατάει στο Μανχάταν και σύντομα θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες της.
Η περιπέτειά της είναι εκπληκτική.

Η γάτα βρέθηκε από έναν περαστικό στον οδό Ίστ Εντ του Μανχάταν. Ο περαστικός κατάλαβε ότι είχε χαθεί και βλέποντας ότι είχε επάνω της περιλαίμιο με μικροτσίπ σκέφτηκε ότι μπορούσαν να βρεθούν οι ιδιοκτήτες της. Έτσι τη μετέφερε σε μία εταιρεία φροντίδας ζώων στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι της εταιρείας εντόπισαν τους ιδιοκτήτες της Γουίλοου χάρη στο μικροτσίπ που είχε στο λαιμό της.

Το μυστήριο βέβαια είναι πως η Γουίλοου κατάφερε να ταξιδέψει περίπου 3.000 χιλιόμετρα και να φτάσει από το Κολοράντο στη Νέα Υόρκη. Οι εργαζόμενοι, πάντως, στην εταιρεία φροντίδας ζώων θεωρούν σίγουρο ότι η γάτα δεν ταξίδεψε μόνη της από το Κολοράντο στη Νέα Υόρκη. Μέχρι να ετοιμαστούν τα πιστοποιητικά υγείας της και να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες της στο Κολοράντο η Γουίλοου θα μείνει στο σπίτι μίας άλλης οικογένειας στη Νέα Υόρκη.

Τρία σενάρια που απαντούν στο μυστήριο
Γιατροί, εκπαιδευτές και εργαζόμενοι στην εταιρεία φροντίδας ζώων έχουν καταλήξει σε τρεις θεωρίες για το πως η γάτα κατάφερε να φτάσει από το Κολοράντο στη Νέα Υόρκη.

Η πρώτη θεωρία υποστηρίζει ότι η Γουίλοου έκανε αυτό το μακρινό ταξίδι μόνη της. Τα πέντε χρόνια απουσίας της δείχνουν ότι η γάτα είχε άφθονο χρόνο να ταξιδέψει με τα πόδια. «Οι γάτες προσαρμόζονται πολύ εύκολα. Θα μπορούσε να επιζήσει τρώγοντας διάφορα τρωκτικά ή ψάχνοντας στα σκουπίδια. Εάν ήταν φιλική, μάλλον θα δεχόταν φαγητό και από φιλόζωους που θα συναντούσε στο δρόμο της» υποστήριξε ένας κτηνίατρος. Το πρόβλημα με αυτή τη θεωρία είναι το κίνητρο της Γουίλοου. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γατών που φεύγουν μακριά, αλλά έχουν πάντα το ένστικτο και την επιθυμία να γυρίσουν στο σπίτι. Το ερώτημα με την Γουίλοου είναι γιατί να κάνει ένα ταξίδι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό.Ένας άλλος όμως γιατρός έχει τις ενστάσεις του με τη συγκεκριμένη θεωρία. «Θα ήταν πολύ δύσκολο για αυτή να διασχίσει τον ποταμό Μισισιπή. Επίσης, θα ήταν πολύ τυχερή που δεν την έφαγαν λύκοι ή δεν τη χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο».

Το άλλο σενάριο
Ένα άλλο σενάριο θέλει τη Γουίλοου να μπήκε μέσα σε κάποιο αυτοκίνητο με προορισμό το Μανχάταν. «Αυτό το σενάριο είναι πολύ πιθανό. Μία γάτα είναι αρκετά ευκίνητη ώστε να καταφέρει να τρυπώσει στο πίσω μέρος ενός φορτηγού» λέει ο γιατρός Τζέι Κουλμαν. Το μόνο εμπόδιο θα ήταν οι ακραίες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της. Πιθανή είναι επίσης η μετακίνησή της με τρένο. 

Και ένα τρίτο
Τέλος, ένα τρίτο πιθανό σενάριο είναι ένα πρόσωπο που βρήκε τη Γουίλοου αμέσως μόλις εξαφανίστηκε στο Κολοράντο, να την πήρε μαζί του κινούμενος προς τα βορειοανατολικά και κατόπιν να την έχασε καθώς είναι πολύ συνηθισμένο να ταξιδεύει κάποιος από το Κολοράντο στο Μανχάταν.
katestimeno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...