Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Διάσωση θαλάσσιας χελώνας από βέβαιο θάνατο

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού ανταποκρίθηκε σε επείγουσα κλήση για βοήθεια που εξέπεμψε το Λιμενικό Σώμα Παράλιου Άστρους σχετικά με τη διάσωση θαλάσσιας χελώνας του είδους caretta caretta.
Την χελώνα εντόπισαν λουόμενοι στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής ΠΟΡΤΕΣ Παραλίου Άστρους.Ο ναυαγοσώστης της περιοχής ειδοποίησε αμέσως την αρμόδια Λιμενική Αρχή η οποία με τη βοήθεια προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και πολίτη που βρισκόταν στο σημείο, περισυνέλεξαν τη χελώνα με το σκάφος του Λιμενικού και στη συνέχεια τη μετέφεραν στο Λιμεναρχείο.
Η χελώνα έφερε επιφανειακό τραύμα στην περιοχή του κεφαλιού και εμφάνιζε αστάθεια κατά την κολύμβηση. Ο βιολόγος του Φορέα Διαχείρισης κ. Τρυφωνόπουλος Γ. πρότεινε την άμεση διακομιδή του ζώου σε Κέντρο Περίθαλψης για περαιτέρω νοσηλεία.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών ΑΡΧΕΛΩΝ η θαλάσσια χελώνα αποστάλθηκε στην Αθήνα για νοσηλεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα σημαντική στάθηκε η βοήθεια του λουόμενου Βασίλη Φάκλαρη στην όλη επιχείρηση διάσωσης.
http://www.moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...