Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στο Νυμφαίο μετακομίζει ο Αρκτούρος

Στο Νυμφαίο της Φλώρινας μετακομίζει το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα, που λειτουργεί υπό την εποπτεία της αστικής, μη κερδοσκοπικής, εταιρίας για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, Αρκτούρος.

Το Κέντρο, μέχρι πρότινος βρισκόταν στην τοποθεσία Αετός, ωστόσο κρίθηκε προτιμότερο να μεταφερθεί στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Νικείου Σχολής, στο Νυμφαίο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να συνδυάζουν την ενημέρωση για το συγκεκριμένο θηλαστικό, με την επίσκεψη στο καταφύγιο των αρκούδων που βρίσκεται στο ίδιο χωριό.

Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ενημέρωσης θα τελέσουν την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη και ο πρόεδρος του Αρκτούρου, Γιάννης Μπουτάρης.
Το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα, άρχισε να λειτουργεί στην περιοχή Αετός, τον Οκτώβριο του 1998, με στόχο την παροχή γνώσεων για τα συγκεκριμένα ζώα και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που απειλούν το είδος. Μέχρι σήμερα, υπολογίζεται πως έχει υποδεχτεί περίπου 500.000 επισκέπτες.

Πλέον, στο νέο Κέντρο, στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου, θα παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τη βιολογία, την οικολογία και την προστασία της καφέ αρκούδας, όπως προέκυψαν από την έρευνα και τη μελέτη της επιστημονικής ομάδας του Αρκτούρου. Οι επισκέπτες αφού ενημερώνονται για τη ζωή και τις συνήθειες της καφέ αρκούδας, θα μπορούν να επισκέπτονται το καταφύγιο, όπου φιλοξενούνται 13 πρώην αιχμάλωτα ζώα.

1 σχόλιο:

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...