Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Πληθαίνουν τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στα Χανιά

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» το περασμένο Σάββατο ενημερώθηκε για ένα σκυλί που εντοπίστηκε σκελετωμένο μέσα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών στην  περιοχή του Νεροκούρου.

Μια κάτοικος της περιοχής, που πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της, βρήκε το ζώο που βλέπετε στη φωτογραφία, κάτω από τις σακούλες των απορριμμάτων μέσα στον κλειστό κάδο. Αφού κάλεσε τον σύζυγο της και τους γείτονες άδειασαν τα σκουπίδια έβγαλαν έξω το σκυλί και κάλεσαν τον φιλοζωικό σύλλογο να το παραλάβει.

Εδώ μέσα βρήκαν το σκυλί



Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Νατάσα Μπομπολάκη το σκυλί περιθάλπεται και μόλις συνέλθει θα αναζητηθεί και γι’ αυτό το κατάλληλο σπίτι.

Θεωρείται απίθανο ο σκύλος να κατάφερε μόνος του να μπει μέσα στον κάδο, αφού το ύψος είναι μεγάλο και η αδυναμία του ζώου για να πηδήξει τόσο ψηλά εξαιτίας της ασιτίας είναι τεράστια.

Συν τοις άλλοις ο κάδος εντοπίστηκε κλειστός και είναι πολύ πιθανό αυτός που έβαλε εκεί το ζώο να θέλησε να το εγκλωβίσει ώστε τα απορριμματοφόρο να το αποτελειώσει.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ζώο στα σκουπίδια. Εκεί καταλήγουν τα κουτάβια, τα γατάκια και όλα τα ανεπιθύμητα για τους ανθρώπους αδέσποτα. Κάποια στέκονται τυχερά και εντοπίζονται εγκαίρως πολλά απλώς πολτοποιούνται και πεθαίνουν με μαρτυρικό τρόπο.

9 σκυλιά χτυπημένα με σιδερένιο αντικείμενο τα 2 νεκρά

Δύο αδέσποτα σκυλιά εντοπίστηκαν την Κυριακή νεκρά στην περιοχή Δαράτσο Χανίων. Τα ζώα σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» που ενημερώθηκε από την οικογένεια, η οποία τα φρόντιζε είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι και στο σώμα με σιδερένιο αντικείμενο.

Χτυπημένα ήταν και τα δύο σκυλιά, που είχε υιοθετήσει η συγκεκριμένη οικογένεια. Μάλιστα ακόμη 5 αδέσποτα της περιοχής σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων περιφέρονταν τραυματισμένα.

Αν και από τον φιλοζωικό σύλλογο έγινε προσπάθεια να εντοπιστούν τα σκυλιά, αυτά δεν βρέθηκαν. Στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατά έγινε καταγγελία από δύο φίλοζωες και αναζητείται ο δράστης και αυτής της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2013 στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στο Κάτω Δαράτσο και κοντά στο Λύκειο είχαν εντοπιστεί νεκρά δύο σκυλιά – σε κατάσταση τυμπανισμού – δεμένα σ’ ένα δέντρο. Προφανώς και τότε κάποιες έδεσε τα ζώα και τα εγκατέλειψε ώστε να πεθάνουν χωρίς τροφή και νερό.

zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...