Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Στήνουν ξόβεργες για φλώρους και καρδερίνες - Παράνομο εμπόριο πουλιών καταγγέλλει το ΕΚΠΑΖ

Αιχμαλωτίζουν άγρια πουλάκια, που πολλές φορές πεθαίνουν την ίδια στιγμή από το στρες και στη συνέχεια όσα επιβιώσουν, τα πουλούν παράνομα προς 5 ευρώ το ένα, σε καταστήματα ζώων (pet shop)!

Πρόσφατα, μάλιστα, το παράρτημα του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Δασαρχείο, προχώρησε σε κατασχέσεις κλουβιών και ζώων που είχαν τοποθετήσει δύο άτομα στις ταράτσες των πολυκατοικιών τους.

"Πρόκειται για άτομα που χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την οικονομική κρίση και αδιαφορώντας για τον νόμο που απαγορεύει την παγίδευση και εμπορία άγριων ζώων, στήνουν αυτοσχέδιες παγίδες στις ταράτσες και αιχμαλωτίζουν φλώρους, καρδερίνες ή άλλα άγρια πουλιά" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Γερονυμάκης από το ΕΚΠΑΖ.

Οι πρόσφατες κατασχέσεις έγιναν ύστερα από καταγγελίες περιοίκων και αφορούσαν 11 κλουβιά με ισάριθμα πουλάκια σε ταράτσες στις Συκιές Θεσσαλονίκης όπου δύο άτομα είχαν στήσει και παγίδες για τα ζώα.

"Διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου ενώ τα ζώα απελευθερώθηκαν" λέει ο κ. Γερονυμάκης επισημαίνοντας ότι λίγες μέρες μετά, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σε pet shop άλλα 12 άγρια πουλάκια που πωλούνταν το καθένα 10 ευρώ.

"Οι περισσότεροι που αιχμαλωτίζουν πουλιά δικαιολογούνται λέγοντας ότι θέλουν να έχουν ένα πουλάκι να κελαηδάει, αλλά αποσιωπούν το γεγονός ότι μόλις ένα στα 10 από τα πουλιά που πιάνουν, επιβιώνει από το στρες της αιχμαλωσίας. Επιπλέον, έχουμε διαπιστώσει ότι όταν αιχμαλωτίζουν θηλυκά τα σκοτώνουν γιατί αυτά δεν κελαηδάνε..." περιγράφει τη θλιβερή πραγματικότητα ο εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...