Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Πάρος: Βρήκε 9 κουτάβια σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια


Μέσα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών κοντά στο νεκροταφείο της Παροικιάς στην Πάρο μια νεαρή γυναίκα, η Ελένη, βρήκε μέσα σε μια πλαστική σακούλα κλεισμένα αυτά τα... εννιά νεογέννητα κουτάβια. Αφού τα έβγαλε από την τσάντα για να ανασάνουν κράτησε εκείνη τα τέσσερα και τα ταΐζει πλέον με μπιμπερό ενώ τα άλλα 5 τα ανέλαβε ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου (PAWS) και η Μπάρμπαρα Μπουέρκι.

Έτσι πεταμένα από εδώ και από εκεί θανατώνονται καθημερινά παντού στην Ελλάδα εκατοντάδες σκυλάκια και γατάκια καθώς αυτή είναι μια συνηθισμένη μέθοδος μαζικής εξόντωσης αδέσποτων και μη ζώων.

Και αυτό το έγκλημα συνεχίζεται επειδή οι περισσότεροι δράστες είναι ή αδιάφοροι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς και δεν φροντίζουν για την απαραίτητη στείρωση του κατοικίδιου τους ή γιατί απλά θέλουν να ξεφορτωθούν τ’ αδέσποτα της περιοχής.

Δυστυχώς στην Πάρο δεν είναι η πρώτη φορά, που εντοπίζονται νεογέννητα ζώα στα σκουπίδια. Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ο πολιτισμός δεν θα φτάσει ούτε τον 21ο αιώνα, η Πάρος είναι μια από αυτές...
zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...