Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Γατο-καφέ» στο Παρίσι προκαλεί αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων

Υποστηρίζουν ότι οι τετράποδοι φίλοι θα υποφέρουν από άγχος και αϋπνίες καθώς το περιβάλλον της καφετέριας δεν είναι το ιδανικότερο για αυτούς


Η Μαργκό Γκαντελόν λατρεύει τις γάτες και το δείχνει έμπρακτα, παίρνοντας την απόφαση να ανοίξει ένα «γατο-καφέ» στην καρδιά του Παρισιού, εμπνευσμένη από τις καφετέριες με γάτες που λειτουργούν εδώ και χρόνια στην Ιαπωνία.

Καφέ, τσάι, μπισκοτάκια και χάδια σε φιλικές γάτες που ανεβαίνουν στα πόδια των πελατών, γουργουρίζουν ικανοποιημένες ή επικεντρώνονται στα παιχνίδια τους…κάπως έτσι φαντάζεται τη καφετέρια που σκοπεύει να ανοίξει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Γκαντελόν.

«Οι πελάτες θα μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους και παράλληλα να χαϊδεύουν τις γάτες και να χαλαρώσουν», δήλωσε η αισιόδοξη Γαλλίδα γατόφιλη, που πιστεύει έντονα τις επιστημονικές μελέτες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η γάτα δρα θετικά στην υγεία των ανθρώπων, εξαφανίζει το στρες και χαμηλώνει την πίεση, χάρη στο χαρακτηριστικό γουργούρισμα που τις χαρακτηρίζει.

Η Γκαντελόν που ονειρεύεται το «Café des chats» της, δεν περίμενε την αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων που δεν είδαν θετικά την ιδέα της και υποστηρίζουν ότι οι τετράποδοι φίλοι θα υποφέρουν από άγχος και αϋπνίες καθώς το περιβάλλον της καφετέριας δεν είναι το ιδανικότερο για αυτούς.

Παρόλα αυτά η ίδια επιμένει πως ο χώρος θα είναι φιλικός για τις γάτες, καθώς επίσης ότι έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια για την καφετέρια, στην οποία έχει φροντίσει να κατασκευάσει μία αίθουσα ξεκούρασης για τα κουρασμένα γατάκια από τα πολλά χάδια των πελατών.

Ωστόσο, οι φιλόζωοι…βγάζουν νύχια και υποστηρίζουν ότι η Γκαντελόν δε θα ανοίξει ποτέ το «γατο-καφέ» της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...