Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Έσωσαν νεαρό ζαρκάδι στην Ξάνθη

Δύο περιπατητές βρήκαν το τραυματισμένο ζώο στην περιοχή των Στενών του Νέστου κι έσπευσαν να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς για τη διάσωσή του


«Alfi» ονόμασαν το νεαρό ζαρκάδι που σώθηκε στη Ξάνθη. Το άτυχο ζώο το βρήκαν τραυματισμένο δύο περιπατητές στην περιοχή των Στενών του Νέστου, οι οποίοι ενημέρωσαν αμέσως τους αρμόδιους φορείς.

Η κτηνίατρος, Κική Τσάκου, «νονά» του ζαρκαδιού, περιποιήθηκε τις πληγές του και τού έραψε τα τραύματα που είχε - από άγνωστη αιτία - στη δεξιά του πλευρά. Πλέον βρίσκεται πλέον σε ασφαλείς εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Ξάνθης, όπου θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να απελευθερωθεί στην περιοχή του.

Οι δύο ευαισθητοποιημένοι περιπατητές ήταν οι σωτήρες του νεαρού αρσενικού ζαρκαδιού (Capreolus capreolus), αφού ενημέρωσαν άμεσα το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, που κινητοποιήθηκε για τη διάσωση του ζώου.

Στην όλη επιχείρηση – εκτός των μελών του Φορέα και της κτηνιάτρου - συνέβαλαν οδηγοί ποταμού γραφείου οικοτουρισμού της περιοχής, ο δασοφύλακας Λεωνίδας Ασλανίδης, που ως παλιό μέλος του Ερυθρού Σταυρού, με γνώσεις στην περιποίηση τραυμάτων, συνέβαλε στη σωστή διακομιδή του ζαρκαδιού και συνάδελφοί του στο Δασαρχείο Ξάνθης, που προετοίμασαν τον χώρο διαμονής του Αlfi και την περιποίησή του μέχρι να αναρρώσει πλήρως.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...