Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Θύματα τροχαίου μία λύκαινα και ένα αγριογούρουνο

Νέο τροχαίο συνέβη στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή Κερδυλλίων του νομού Σερρών, με θύμα μια λύκαινα. Ο 4ος νεκρός λύκος για το 2011, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, νωρίς την Τετάρτη 4/5/2011.Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στην περιοχή αφού ενημερώθηκε από διερχόμενο οδηγό. Το άτυχο ζώο ήταν ένα νεαρό θηλυκό σε αναπαραγωγική ηλικία και βάρους περίπου 25 κιλών. Αφού συλλέχθηκαν τα απαραίτητα γενετικά δείγματα, τα οποία θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση και καταχώρηση του ζώου στο Εθνικό Μητρώο Λύκου που διατηρεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, το άτυχο ζώο περισυλλέχθηκε από την Εγνατία Οδός ΑΕ.
Επιπλέον, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 4/5/2011 από την Αστυνομία Νεάπολης Κοζάνης για νέο τροχαίο ατύχημα με θύμα άγριο ζώο, αυτή τη φορά κοντά στη Νεάπολη Κοζάνης και στο ρεύμα προς Καστοριά του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού. Παρόντες στο περιστατικό ήταν επίσης η θηροφυλακή αλλά και συνεργείο της Εγνατία Οδός ΑΕ. Το θύμα ήταν ένα αρσενικό αγριογούρουνο, περίπου 2 ετών και βάρους 60-70 κιλών. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε αλλά το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.
Το αγριογούρουνο μεταφέρθηκε για νεκροψία και ταφή από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Τσοτυλίου και την Εγνατία Οδός Α.Ε. Η νεκροψία που διενεργήθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει ακαριαίο θάνατο από εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από τραύμα στο κεφάλι καθώς σπασμένο μπροστινό δεξί πόδι.
Δύο τροχαία ατυχήματα την ίδια μέρα, με θύματα άγρια ζώα κατά μήκος μεγάλου οδικού άξονα αποδεικνύουν ότι και οι πληθυσμοί των άγριων ζώων πλήττονται αλλά και οι οδηγοί κινδυνεύουν από τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...